Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Αναβάλλονται πλέι οφ, πλέι άουτ στη Β’ Εθνική

Τουλάχιστον κατά μία εβδομάδα αναμένεται να καθυστερήσει η έναρξη των πλέι-οφ και πλέι-άουτ της Β΄ εθνικής κατηγορίας, αφού η διοργανώτρια αρχή είναι αντικειμενικά αδύνατον να επικυρώσει την...
τελική κατάταξη της κανονικής περιόδου. Οι εκκρεμότητες είναι πολλές και, αν δεν διευθετηθούν, δεν πρόκειται να ξεκινήσουν οι αγώνες διαβάθμισης. Πιο συγκεκριμένα:


- Πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιες ομάδες θα πάρουν άδεια συμμετοχής στη Σούπερ Λίγκα, ώστε να έχουν δικαίωμα να παίξουν στα μπαράζ ανόδου. Οι υποθέσεις του ΟΦΗ, των Τρικάλων, του Πανθρακικού και της Δόξας Δράμας συζητήθηκαν σήμερα στη δευτεροβάθμια επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ και η απόφαση αναμένεται τις προσεχείς ημέρες.


- Υπάρχει ακόμη αβεβαιότητα για το πόσες ομάδες θα ανέβουν στη μεγάλη κατηγορία, αφού ο Αστέρας Τρίπολης έχει κάνει καταγγελία στην πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας κατά του Ηρακλή για χρήση πλαστών εγγράφων για την εξασφάλιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας. Η υπόθεση θα εκδικαστεί -σε πρώτο βαθμό- την προσεχή Πέμπτη. Αν οι Αρκάδες δικαιωθούν, τότε από τη Β΄ εθνική θα ανέβουν τρεις ομάδες, σε διαφορετική περίπτωση θα προβιβαστούν τέσσερις. Αλλά σε αυτό το σενάριο, πρέπει να εξεταστεί το αίτημα του (τρίτου της κατάταξης) ΟΦΗ να ανέβει κατευθείαν στη Σούπερ Λίγκα και να μην μετάσχει στα πλέι-οφ (εφόσον φυσικά πάρει άδεια συμμετοχής από την ΕΠΟ).


- Σε ό,τι αφορά τα πλέι-άουτ, εκκρεμεί η απόφαση για τις ενστάσεις που έχουν καταθέσει κατά του Ιωνικού η Καλλιθέα και η Αναγέννηση Καρδίτσας (δηλαδή οι δύο ομάδες που υποβιβάστηκαν απευθείας στη Γ΄ εθνική), καθώς και η καταγγελία της Καλλιθέας κατά Εθνικού και Ιωνικού για χρήση πλαστών εγγράφων για την εξασφάλιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας.


- Εφόσον δεν αλλάξει κάτι στη κατάταξη των θέσεων που οδηγούν στα πλέι-άουτ, θα πρέπει να προγραμματιστεί και το μπαράζ μεταξύ του Ιωνικού και του Αγροτικού Αστέρα, για το ποια ομάδα θα σωθεί και ποια θα εμπλακεί στη διαδικασία των μπαράζ παραμονής.


Οπως γίνεται αντιληπτό, το πιο αισιόδοξο σενάριο είναι να αρχίσουν οι αγώνες διαβάθμισης με καθυστέρηση μίας εβδομάδας (στις 29 Μαϊου), χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί περαιτέρω μετάθεση.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...