Κυριακή 29 Μαΐου 2011

O ΓΑΠ συνεχίζει να λειτουργεί μό­νο με τους ξένους συμβού­λους του και αποκομμένος από την υπόλοιπη κυβέρνη­ση, αλλά και το ίδιο του το κόμμα..

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται από χθες στο Παρίσι, με βα­σική επιδίωξη να πλασάρει ότι η Νέα Δημοκρατία συμ­φωνεί επί της ουσίας σε όλα τα ακανθώδη θέματα και διαφωνεί στο φορολογικό «γιατί δεν μπορεί να...
κάνει αλλιώς». Ο Παπανδρέου, με τη βοήθεια του ΔΝΤ και των ΗΠΑ, έχει σκοπό να πιέσει για τη σύναψη νέου δανείου και την παράταση του χρό­νου μείωσης του ελλείμμα­τος κατά δύο χρόνια, μέχρι το 2017.


Ως αντάλλαγμα μεταφέρει τον φάκελο με τις αποκρα­τικοποιήσεις - εξπρές, με απευθείας αναθέσεις, άμε­σες προσλήψεις συμβούλων που θα λάβουν μεγάλη προ­μήθεια για τις μελέτες τους και άλλες εντελώς αδιαφα­νείς διαδικασίες, οι οποίες όμως ικανοποιούν ξένους «επενδυτές».


Αυτό, κατά τους συμβού­λους του πρωθυπουργού, είναι το κλειδί για να συνε­χίσει να κάνει η τρόικα τα στραβά μάτια στον πλήρη εκτροχιασμό της δημοσιονο­μικής προσαρμογής, στο νέο πακέτο μέτρων, το οποίο βασίζεται στη φοροεισπρακτική λογική που έχει απο­δεδειγμένα αποτύχει.


Είναι απορίας άξιο πώς γί­νεται, ενώ οι συστάσεις της τρόικας ήταν τα μέτρα να βασίζονται κατά τα δύο τρί­τα σε περικοπές δαπανών και κατά το ένα τρίτο σε έσοδα, τελικά τα μέτρα να δείχνουν ακριβώς το αντί­θετο. Βασίζονται στη λογική της εύκολης λύσης και της είσπραξης έμμεσων φόρων, αύξησης ΦΠΑ ακόμη και στα είδη πρώτης ανάγκης, που θα βάλουν γρήγορα λεφτά στα ταμεία και θα «ρίξουν» τα νούμερα, όμως το αποτέ­λεσμα θα είναι πρόσκαιρο.


Πάντως ο πρωθυπουργός συνεχίζει να λειτουργεί μό­νο με τους ξένους συμβού­λους του και αποκομμένος από την υπόλοιπη κυβέρνη­ση, αλλά και το ίδιο του το κόμμα...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...