Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Ο ΓΑΠ θα βραβευτεί για τον αντικαπνιστικό νόμο

Σε μία χώρα που χαρακτηρίζεται από ασυδοσία, διαφθορά, πεσιμισμό, ωχαδερφισμό, στρουθοκαμηλισμό και φυσικά ανομία, ποιος θα περίμενε πως ο ηγέτης της χώρας αυτής, και δη του κόμματος που την κυβερνά, θα γίνει παραλήπτης οποιουδήποτε βραβείου (πλην αυτού της χρυσής μούτζας;)....

Το άκουσα χτες στο ραδιόφωνο και δεν το πίστευα. Με μία πολύ πρόχειρη έρευνα στο διαδίκτυο συνειδητοποίησα πως δεν επρόκειτο για κάποια πλάκα. Ναι. Ο ΓΑΠ, ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου, ο πανίσχυρος ηγέτης και σωτήρας της χώρας μας (Not), θα βραβευτεί.


Για ποιο λόγο βραβεύονται οι άνθρωποι; Για κάτι καλό που έκαναν, για κάτι που κατάφεραν, για ένα επίτευγμα, μία φιλανθρωπία, μία υπεράνθρωπη προσπάθεια, μία επιστημονική ανακάλυψη, μία πράξη ηρωισμού, ένα αξιόλογο έργο, μία ερμηνεία που άγγιξε εκατομμύρια ανθρώπων, ένα πρωτάθλημα, μία κολεξιόν, οτιδήποτε…


Και ερχόμαστε στο δια ταύτα: ο ΓΑΠ θα παραλάβει το «World No Tobacco Day Award» (Βραβείο Παγκόσμιας Ημέρας Καπνίσματος) επειδή «πέρασε» τον αντικαπνιστικό νόμο στην Ελλάδα.


Ας ενημερώσει κάποιος αυτούς τους ανθρώπους από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι ναι μεν ο νόμος «πέρασε», αλλά κανείς δεν τον τηρεί. Εδώ καπνίζουμε όπου θέλουμε. Στο σπίτι, στο γραφείο, στο αυτοκίνητο, στη δημόσια υπηρεσία, στα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και στην εξοχή.


Λες να προτείνουν τον Γκαντάφι για Νόμπελ Ειρήνης;



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...