Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Πως να κερδίσετε χρήμα στις συναλλαγές

Κέρδη που µπορεί να φτάσουν σε εκατοντάδες ευρώ τον χρόνο και ανυπολόγιστα οφέλη από την αποφυγή της ταλαιπωρίας στις ουρές µπορούν να αποκοµίσουν όσοι αξιοποιήσουν τις...
καινοτόµες υπηρεσίες που προσφέρουν οι τράπεζες.


Λογαριασµοί ΔΕΚΟ, πληρωµή πιστωτικών καρτών και κινητού τηλεφώνου, µεταφορές χρηµάτων στη στιγµή, εντός και εκτός Ελλάδας, είναι µερικές από τις συναλλαγές που µπορούν να γίνουν πλέον άκοπα και συχνά µε µηδενικό κόστος, αρκεί κανείς να εξοικειωθεί µε τις ευκολίες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες. Από την οθόνη του υπολογιστή, από τα ATM των τραπεζών, από το τηλέφωνο (κινητό ή σταθερό) ακόµη και από την οθόνη του iPhone ή του iPad, οι πελάτες των µεγαλύτερων τραπεζών µπορούν να πραγµατοποιήσουν πλήθος συναλλαγών, για τις οποίες στο παρελθόν θα έπρεπε να στηθούν στην ουρά. Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι η πληρωµή των λογαριασµών. Ξεχάστε την αναµονή στο γκισέ ή στο ταχυδροµείο, τις οφειλές που λήγουν ή τα περιορισµένα χρονικά περιθώρια που υπάρχουν για να εξυπηρετήσει κανείς τις οφειλές του.


Πέρα από την «κλασική» αλλά σωτήρια λύση των πάγιων εντολών, οι τράπεζες δίνουν πλέον στους πελάτες τους µια σειρά από επιπλέον δυνατότητες.


Για παράδειγµα, µπορεί κανείς να χρησιµοποιήσει την πιστωτική του κάρτα για να πραγµατοποιήσει ηλεκτρονικές πληρωµές µέσω του Διαδικτύου οποιαδήποτε ώρα. Αντίστοιχα, µπορεί πια να κάνει πληρωµές σε ATM τραπεζών χρεώνοντας τον τραπεζικό του λογαριασµό.


Και µάλιστα, έχει τη δυνατότητα να εξοφλήσει όχι µόνο τους λογαριασµούς των ΔΕΚΟ, αλλά και µιας σειράς από άλλες, συνεργαζόµενες επιχειρήσεις, όπως για παράδειγµα εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, συνδροµητικής τηλεόρασης ή παρόχων υπηρεσιών πρόσβασης στο Internet.


Πλήθος δυνατοτήτων δίνουν οι τράπεζες και σε όσους θέλουν να στείλουν χρήµατα. Πλέον, µε ένα µόνο τηλεφώνηµα µπορεί κανείς να στείλει «ζεστό χρήµα»σε οποιονδήποτε, αρκεί ο αποδέκτης να βρίσκεται κοντά σε ΑΤΜ. Με τη µεταφορά των χρηµάτων, ο αποστολέας αποκτά έναν συγκεκριµένο κωδικό, µε τον οποίο ο αποδέκτης µπορεί να σηκώσει το συγκεκριµένο ποσό, ακόµα και χωρίς να διαθέτει κάρτα αναλήψεων.


ΕΥΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΩΝ
Πέρα από τις «παραδοσιακές» ηλε κτρονικέςσυναλλαγές,απότο Internetκαι τα ATM, σηµαντικές ευκολίες προσφέρουν οι τράπεζες και σεεκείνουςπου κάνουν συναλλαγές µέσω του κινητού τους τηλεφώνου. Το mobile banking, όπως ονοµάζεται, έχει εµπλουτιστεί µεπλήθος νέων υπηρεσιών, ενώ µια σειρά από τράπεζες έχουν αναπτύξει ειδικές εφαρµογές για το iPhone.


Συγκεκριµένα, η Εθνική, ηAlpha Bank, ηEurobankκαι η Citibank έχουν µεταφέρει στο δηµοφιλές τηλέφωνο της Apple (και κατ’ επέκταση στα iPod Touch και iPad) τη λειτουργικότητα των «κλασικών» mobile banking υπηρεσιών τους. Επιτρέπουν έτσι – και µάλιστα δωρεάν – στους κατόχους της συσκευής να...παίζουν στα δάκτυλαµια σειρά απόκαθηµερινές συναλλαγές, από την ενηµέρωση για τα υπόλοιπα των λογαριασµών µέχρι την πληρωµή οφειλών και τη µεταφορά χρηµάτων.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...