Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

Εγκλωβισμένοι οι 300 στη Βουλή - Live Stream, δείτε τι γίνεται τώρα

Πρωτοφανές είναι αυτό που συμβαίνει στην Πλατεία Συντάγματος, καθώς μία καθημερινή ημέρα, περισσότεροι από 50.000 διαδηλωτές είναι στο Σύνταγμα και διαδηλώνουν κατά των...
πολιτικών, του μνημονίου και της άχαρης ζωής που καλούνται να ζήσουν από εδώ και πέρα.


Είναι τέτοιο το πλήθος του κόσμου, που όλοι οι δρόμοι στο κέντρο είναι κλειστοί από την Ομόνοια και πάνω και επικρατεί κυκλοφοριακό χάος στους γύρω δρόμους. Μάλιστα, από το μεγάλο πλήθος, οι διαδηλωτές ξέφυγαν από την προσοχή των αστυνομικών και έκλεισε και η Βασιλίσσης Σοφίας με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι πολιτικοί να βγουν από τη Βουλή.


Μάλιστα, κάποιοι που προσπάθησαν να φύγουν από το κτίριο της Βουλής δεν μπόρεσαν και μάλιστα γιουχαρίστηκαν από τους χιλιάδες Αγανακτισμένους. Οι διαδηλωτές έξω από τις εισόδους της Βουλής έχουν αυξηθεί πολύ και έτσι οι υπηρεσίες ασφαλείας αποφάσισαν να φυγαδεύσουν τους βουλευτές και τα μέλη της κυβέρνησης μέσα από τον Εθνικό Κήπο. Αυτή τη στιγμή μάλιστα γίνεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού των βουλευτών από τον Εθνικό Κήπο.


Νέοι άνθρωποι, ηλικιωμένοι, γονείς με τα παιδιά τους από όλες τις κοινωνικές τάξεις δείχνουν πείσμα και εξακολουθούν και συγκεντρώνονται καθημερινά σε μία μορφή αντίδρασης που φαίνεται πως κατακτά τις καρδιές όλων.


Όσο βέβαια περνούν οι ημέρες, οι Αγανακτισμένοι ολοένα και οργανώνονται καλύτερα. Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν στήσει τις σκηνές τους και κοιμούνται εκεί, ενώ έχουν φτιάξει ειδική σκηνή με τις πρώτες βοήθειες για παν ενδεχόμενο. Σε άλλο σημείο της πλατείας, έχουν στήσει και την ομάδα σύτισης.


Φυσικά τα συνθήματα δεν λείπουν ούτε σήμερα, όπως και τα πρωτότυπα μπλουζάκια των Αγανακτισμένων.


Live Streaming - Sintagma Square, Aganaktismenoi by Dailymotion_gr_live


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...