Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

VPRC: 90% οι δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση - Ο δικομματισμός όμως ακόμα σε υψηλά ποσοστά...

Σε πτώση βρίσκεται ο δικομματισμός σύμφωνα με έρευνα της VPRC για τα «Επίκαιρα», ενώ παράλληλα η δυσαρέσκεια από τη διακυβέρνηση εκτοξεύεται αγγίζοντας το 89%. Το «Μνημόνιο» δεν αποτελεί πλέον «μονόδρομο» για τους...
πολίτες, με το 50% να ζητάει την άμεση απεμπλοκή της χώρας από αυτό.


Σύμφωνα με την έρευνα, το 89% αναφέρει πως η κατάσταση στον τομέα της ακριβείας έχει επιδεινωθεί τον τελευταίο χρόνο, ενώ το 70% έχει αντίστοιχη άποψη και για το θέμα της κοινωνικής ασφάλισης. Μόλις το 10% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο από τη διακυβέρνηση, ενώ και το 89% δηλώνει δυσαρεστημένο. Επιπλέον, η επιλογή του Μνημονίου εκτιμάται πλέον σε ποσοστό 63% πως δεν ήταν «μονόδρομος» αλλά υπήρχαν και άλλες πολιτικές επιλογές. Επιπλέον, το 50% ζητάει την άμεση απεμπλοκή από το Μνημόνιο, ενώ αντίθετα το 28% ζητάει την τήρηση των όρων που έχουν τεθεί.


Άλλωστε το 60% αναφέρει πως η οικονομική κατάσταση της χώρας έχει χειροτερεύσει πολύ σε σχέση με πέρυσι. Το 16% δηλώνει ότι έχει χειροτερεύσει λίγο. «Στάσιμη» χαρακτηρίζει την οικονομική κατάσταση το 17%, ενώ μόλις το 5% εκτιμά ότι έχει καλυτέρευση λίγο.


Σχετικά με την πρόθεση ψήφου το 45% δηλώνει «Αποχή, Λευκό, Άκυρο» με αποτέλεσμα οι εκλογικοί συσχετισμοί να είναι ρευστοί. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 31,5%, ενώ η ΝΔ το 30,5%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 12%, το ΛΑΟΣ με 7,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,0%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 1,5%, η Χρυσή Αυγή με 1,5% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%.


Συνολικά η εκλογική επιρροή του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ακολουθεί πτωτική πορεία. Το Φεβρουάριο τα δύο κόμματα συγκέντρωναν 65%, ενώ τον Απρίλιο ο δικομματισμός συγκεντρώνει το 62%. Όπως αναφέρεται από τη VPRC, «η παράταση της σημερινής πολιτικής μειώνει με αυξητικούς ρυθμούς την πτώση του ΠΑΣΟΚ, έτσι ώστε να μην αποκλείεται μέσα στους αμέσως επόμενους μήνες να βρεθεί στη δεύτερη θέση της πρόθεσης ψήφου».


Σχετικά με τον καταλληλότερο για πρωθυπουργό, το 55,8% δηλώνει «κανένα». Μόλις το 15% δηλώνει πως καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και ακολουθούν οι Αντώνης Σαμαράς (7,5%), Γιώργος Καρατζαφέρης (3,8%), Αλέκα Παπαρήγα (2,1%), Γιάννης Δημαράς (1,8%), Ντόρα Μπακογιάννη (1,5%), Κουβέλης Φώτης (1,4%) και Αλέξης Τσίπρας (1,3%).



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...