Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Ενοικιάζεται μικρή ευρωπαϊκή χώρα με την ημέρα. Πληροφορίες εντός!

Άλλοι νοικιάζουν απλά ένα δωμάτιο. Κάποιοι προτιμούν να κλείνουν ολόκληρα συγκροτήματα κατοικιών. Ποιος όμως θα ήθελε να νοικιάσει μια ολόκληρη χώρα για περίπου...
45.000 ευρώ τη βραδιά. Πρόκειται για το Πριγκηπάτο του Λιχτενστάιν (μεταξύ Αυστρίας και Ελβετίας) το οποίο προσφέρεται για τιμή ευκαιρίας πλήρως εξοπλισμένο και με 35.000 κατοίκους… δώρο.


Φαίνεται ότι το Λιχτενστάιν αποφάσισε να βάλει τον τουρισμό σε πρώτη προτεραιότητα και να προσφέρουν προς ενοικίαση τα βουνά, τις πόλεις, τα χωριά και ό,τι άλλο διαθέτει η χώρα. Και γιατί να μην το κάνουν όταν βλέπουν εκατοντάδες τουρίστες από όλον τον κόσμο επιλέγουν κάθε χρόνο τη μικρή αυτή χώρα, χωμένη στις Άλπεις, για τις χειμερινές τους αποδράσεις.


Η χώρα διαθέτει βουνά και υποδομές για σκι αλλά και πύργους για απόλυτη χαλάρωση. Όσοι επιλέξουν αυτό το πρωτότυπο πακέτο φτάνοντας στο Λιχτενστάιν θα λάβουν μια ξεχωριστή υποδοχή. Ο δήμαρχος θα τους προσφέρει το κλειδί της πόλης και θα έχει οργανωθεί μία γιορτή για το καλωσόρισμα με μουσική, ποτό ακόμα και πυροτεχνήματα. Οι επίδοξοι ενοικιαστές θα μπορούν να οργανώσουν παρελάσεις ακόμα και να ονοματίσουν προσωρινά κάποια οδό.


Το κελάρι του πρίγκιπα θα διατίθεται για το γεύμα των επισκεπτών µε θέα το κάστρο της πρωτεύουσας Βαντούζ. Στην υπηρεσία των πελατών θα βρίσκονται επίσης 110 αστυνομικοί, αν και το πιθανότερο είναι πως θα παρέχουν κυρίως πληροφορίες, αφού το Λιχτενστάιν διακρίνεται για ένα από τα πιο χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας στον κόσμο.


Η τιμή για μία διανυκτέρευση ξεκινάει από 70.000 δολάρια (περίπου 48.500€) και σας δίνει τη δυνατότητα να καλέσετε μέχρι 900 καλεσμένους. Άλλωστε χώρα σας είναι (έστω και για λίγο) και μπορείτε να καλείτε όποιον θέλετε. Προσοχή όμως γιατί όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να κάνουν κράτηση για τουλάχιστον δύο νύχτες. Παράλληλα είναι υποχρεωτικός όρος οι ένοικοι να συνυπάρξουν με τους περίπου 35.000 κατοίκους, οι οποίοι θα παραμείνουν στη βάση τους.


Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο εξειδικευμένο ταξιδιωτικό site Xnet.li σε συνεργασία με το Airbnb.com.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...