Σε απαξιωτικό χαρακτηρισμό κατά του προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, προχώρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, ενώ, αναφερόμενος στις...
αποδοκιμασίες που δέχεται σε δημόσιες εμφανίσεις του, υπεραμύνθηκε του δικαιώματός του να κυκλοφορεί ελεύθερα.
Επισημαίνοντας πως δύο ακόμα φορές αντιμετώπισε προσπάθειες περιορισμού του δικαιώματός του, το 1962 και επί χούντας, σημείωσε πως "αυτοί είχαν παρακρατικούς μηχανισμούς και τανκς, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας είναι της πλάκας".
Σημείωσε μάλιστα ότι δεν πρόκειται να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα επειδή δέχθηκε γιαούρτι και να ζητήσει την επόμενη φορά να του ρίξουν κεραμίδια.
Κατηγόρησε επίσης το ΣΥΡΙΖΑ πως με τα αυτοδιοικητικά του στελέχη βρίσκεται πίσω από τις κινητοποιήσεις στην Κερατέα, τις οποίες χαρακτήρισε "κομπίνα τοπικών συμφερόντων, προκειμένου να συνεχιστεί η καταπάτηση εκτάσεων, η αποψίλωση του δάσους και η οικοπεδοποίησή τους".
Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του περί χαμένης δεύτερης τετραετίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, διαπιστώνει πως υπήρξε ήττα της θέλησής του να προχωρήσει στις βασικές μεταρρυθμίσεις για τις οποίες είχε δεσμευτεί.
"Κάπου νικήθηκε η θέλησή του" σημείωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Ράδιο 9" και απέδωσε την ήττα σε πιέσεις που δέχθηκε από το κόμμα, από υπουργούς και συνεργάτες του και από λαϊκές αντιδράσεις. Διευκρίνισε ωστόσο πως σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνει τις κυβερνήσεις Σημίτη με εκείνες του Καραμανλή.
Επισήμανε πως "περνάμε μία πολύ δύσκολη στιγμή", σημειώνοντας πως στην κυβέρνηση "υπάρχει θέμα αρμονίας", το οποίο απέδωσε στις ατομικές ικανότητες του κάθε υπουργού, αλλά και στις δυνατότητες προσαρμογής και αρμονικής συνεργασίας με τους συναδέλφους του.
Αναφορικά με τις αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια, ανέφερε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα επηρεάζεται από την εκλογική της βάση, στην οποία κάποιοι θεωρούν ότι υπάρχει ηθικό θέμα. Επισήμανε μάλιστα πως υπάρχει καθημερινός τζόγος, ακόμα και από το δωμάτιό μας μέσω του υπολογιστή.
Σημείωσε βέβαια πως υπάρχει η τάση να δέχονται ορισμένοι πολύ εύκολα τις πιέσεις που τους ασκούνται, τονίζοντας πως η αν η κυβέρνηση είχε 156 υπουργεία, θα αντιμετώπιζε λιγότερα προβλήματα.
Αναφερόμενος στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, τόνισε πως θα έπρεπε να υπάρχει ο μεγαλύτερος δυνατός κοινωνικός έλεγχος στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του δημοσίου, αλλά τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του ιδιωτικού τρόπου λειτουργίας των επιχειρήσεων.
Ερωτηθείς, τέλος, σχετικά με την παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη στην Κερατέα και τις δηλώσεις του, σημείωσε πως δεν θα ήθελε να σχολιάσει έναν άνθρωπο ηλικίας 86 ετών. Ο Μίκης, ανέφερε, ανήκει στην πολιτιστική ιστορία του τόπου και θα πρέπει να επεμβαίνει σε πολιτικά θέματα, όπως αυτό της Κερατέας, για το οποίο δεν έχει ενημερωθεί.