Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Πάνω από ογδόντα νεκροί από αστυνομικά πυρά στη Συρία

Τους ογδόντα ξεπέρασαν οι νεκροί στη Συρία στις χθεσινές αιματηρές διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ κατά των διαδηλωτών σε πολλές πόλεις της χώρας. Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Η Επιτροπή των Μαρτύρων της Επανάστασης της 15ης Μαρτίου, μια ομάδα αγωνιστών που συγκροτήθηκε για να καταγράψει τα θύματα της λαϊκής εξέγερσης, έδωσε στη δημοσιότητα ένα κατάλογο με τα ονόματα 82 ανθρώπων που σκοτώθηκαν από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, μεταξύ των οποίων υπάρχουν παιδιά και ηλικιωμένοι.

Μια άλλη ομάδα υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με ανακοίνωσή της στο Διαδίκτυο ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών σε 92. Η Επιτροπή των Μαρτύρων της Επανάστασης της 15ης Μαρτίου κάνει λόγο για «εκατοντάδες τραυματίες και αγνοούμενους» και κατηγορεί τις αρχές ότι «εξαφανίζουν τις σορούς θυμάτων και ότι τρομοκρατούν και απειλούν τις οικογένειές τους».

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...