Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Οι μαθητές της Σύροι γυρνούν αντίθετα το κεφάλι τους από τους επισήμους (Video)

Οι μαθητές της Σύρου έδωσαν το δικό τους ηχηρό μήνυμα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Πλατεία Μιαούλη της Σύρου. Έστρεψαν τα κεφάλια τους προς τους συμμαθητές τους που δεν συμμετείχαν στην...
παρέλαση και το άγαλμα του πραγματικού ήρωα της επανάστασης Ανδρέα Μιαούλη και όχι προς την εξέδρα των επισήμων απαξιώνοντας έτσι την παρουσία τους στις εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής μας Εορτής. Σιωπηρή και ειρηνική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν οι φοιτητές και οι μαθητές των λυκείων με μαύρα ρούχα, μαυρές σημαίες και φιμωμένα στόματα.


Μετά το πέρας της παρελάσης, τα παιδιά "παρέλασαν" και εκείνα στην πλατεία δίνοντας έτσι το δικό τους μήνυμα κατά της κυβερνητικής πολιτικής και των επεισοδίων που βίωσαν την 21η Μαρτίου, που σημάδεψαν τη Σύρο και θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στην μνήμη τους. Μαζί τους συντάχθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί διαμαρτυρόμενοι για τις συγχωνεύσεις - συνενώσεις των σχολείων, καταχειροκροτήθηκαν όλοι από τον Συριανό λαό και τον κόσμο που παρακολουθούσε τις εορταστικές εκδηλώσεις.


Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ και από τα Νυχτοπούλια για τα παιδιά που παρέλασαν στην μαθητική παρέλαση (λόγω της ημέραααααας). Τα παιδιά, όπως θα δείτε και στο video που ακολουθεί, γυρνούν το κεφάλι αντίθετα από τους επίσημους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συγχωνεύσεις των σχολείων και για την γενικότερη κατάσταση στο Ελληνικό χώρο. Κάποιοι άλλοι, έχουν βάλει μαύρες ταινίες στα στόματα τους. Οι γονείς στήριξαν θερμά μέσω χειροκροτημάτων την κίνηση των παιδιών.


Η σημερινή γενιά δεν δείχνει διατεθειμένη να παραδώσει τα όπλα τόσο εύκολα και το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας χαροποιεί όλους! Απολαύστε τα παιδιά της Σύρου και πάρτε παραδείγματα!Ξεσηκωθείτε!








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...