Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Ο Καντάφι χρηματοδότης του Σαρκοζί

Στις αποκαλύψεις που είχαν προαναγγελθεί προχώρησε σήμερα ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι, Σάιφ αλ Ισλάμ. Σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο Euronews δήλωσε ότι η Τρίπολη χρηματοδότησε την προεκλογική εκστρατεία του γάλλου προέδρου..
Νικολά Σαρκοζί το 2007 και του ζήτησε "να επιστρέψει τα χρήματα", προσθέτοντας ότι είναι "έτοιμος να τα αποκαλύψει όλα".


"Εμείς χρηματοδοτήσαμε την προεκλογική του εκστρατεία και θα το αποδείξουμε. Είμαστε έτοιμοι να τα αποκαλύψουμε όλα. Το πρώτο που ζητάμε από αυτό τον κλόουν είναι να δώσει πίσω στο λιβυκό λαό τα χρήματα. Του προσφέραμε βοήθεια για να κάνει έργα για τον λιβυκό λαό, όμως μας απογοήτευσε", πρόσθεσε ο Σάιφ αλ Ισλάμ.


Πρόσφατα το επίσημο πρακτορείο Jana είχε δεσμευθεί ότι θα δημοσιοποιήσει "ένα μεγάλο μυστικό" το οποίο θα οδηγήσει στην πτώση του γάλλου προέδρου.
Το Προεδρικό Μέγαρο της Γαλλίας αρνήθηκε ότι ο Σαρκοζί επωφελήθηκε από οποιαδήποτε χρηματοδότηση της Λιβύης.


Η Λιβύη απείλησε να αποκαλύψει περισσότερα για το “σοβαρό μυστικό” αν η Γαλλία επιμείνει στην απόφασή της να αναγνωρίσει το επαναστατικό Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο ως το νόμιμο εκπρόσωπο του λιβυκού λαού.


Σημειώνεται ότι χθες ο Μουάμαρ Καντάφι είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στη γερμανική τηλεόραση ότι ο "φίλος" του Νικολά Σαρκοζί έχει "τρελαθεί".

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...