Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Επαφές Παπουτσή με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής, συναντήθηκε σήμερα Σάββατο, 6 Μαρτίου, στο Υπουργείο, με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους κ.κ. Μανώλη Γλέζο, Παναγιώτη Λαφαζάνη και Τάσο Κορωνάκη, με τους οποίους συζήτησε το θέμα των μεταναστών – απεργών πείνας στο κτίριο Υπατία.


Μετά τη συνάντηση ο κ. Παπουτσής προέβη στην εξής δήλωση: «Όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει η κυβέρνηση, για εμάς προέχει η ανθρώπινη ζωή. Η ζωή των ανθρώπων που ζουν στην Ελλάδα, είτε νόμιμα είτε παράνομα. Η ζωή είναι πάνω από όλα. Και οι νόμοι υπάρχουν, ακριβώς, για να οργανώνουν τη ζωή των ανθρώπων. Η κυβέρνηση οφείλει να υλοποιήσει τους νόμους του ελληνικού κράτους».

Ο υπουργός τόνισε ότι, μέσα στα όρια της νομιμότητες, υπάρχουν περιθώρια πολιτικής λύσης.

«Στην προκειμένη περίπτωση, δεν υπάρχει δυνατότητα μαζικής νομιμοποίησης των μεταναστών, δεν το αντέχει η ελληνική κοινωνία. Εκείνο πάνω στο οποίο εργάζεται κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή, είναι πρώτα από όλα να προστατευτεί η ζωή των ανθρώπων. Σεβόμαστε τον αγώνα τους, σεβόμαστε την απεργία πείνας. Είναι μεγάλη υπόθεση κάποιος να παίρνει την απόφαση να κάνει απεργία πείνας και να θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο, αλλά, από την άλλη πλευρά, αυτό το οποίο ζητούν οι μετανάστες, δηλαδή τη μαζική νομιμοποίηση, αυτό δεν μπορεί να γίνει».

Ο κ. Παπουτσής δεσμεύτηκε να μεταφέρει στον αρμόδιο υπουργό, Γιάννη Ραγκούση αλλά και στον Πρωθυπουργό, τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να λυθεί το ταχύτερο δυνατό η απεργία πείνας. Μας ενδιαφέρει πρώτα απ΄ όλα να προστατευθεί η ζωή των ανθρώπων αυτών και από εκεί και πέρα η Κυβέρνηση έτσι κι αλλιώς εργάζεται στην κατεύθυνση του να δώσει λύσεις προκειμένου να νοικοκυρεύσουμε αυτήν τη χαώδη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας με το μεταναστευτικό, με ευθύνη όλων μας εδώ και πολλά χρόνια - και εννοώ όλων μας, και αυτών που κυβέρνησαν και αυτών οι οποίοι συμμετέχουν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο στην οργανωμένη ζωή της ελληνικής κοινωνίας. Πρέπει να δοθεί λύση», είπε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός.

Από την πλευρά του, ο Μανώλης Γλέζος, ανέφερε το σκοπό της επίσκεψης, λέγοντας ότι προτάθηκε, μεταξύ άλλων προστασία για τους πολίτες, ανεξάρτητα αν είναι Έλληνες ή όχι.

«Πρόκειται για το θέμα των 300 απεργών πείνας. Το αίτημά μας είναι σαφέστατο και μπορεί να εφαρμοστεί. Εδράζεται στο άρθρο 21 του Νόμου 3907, όπου για λόγους φιλευσπλαχνίας μπορεί να λυθεί άμεσα το θέμα. Συναντήσαμε τη κατανόηση του Υπουργού και ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση στο σύνολό της και ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα αντιμετωπίσουν το θέμα ώστε να μην έχουμε ό,τι δεν θέλουμε σε αυτόν τον τόπο», είπε ο κ. Γλέζος, ενώ μαζί του συμφώνησε και ο κ. Λαφαζάνης.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...