Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Μέλη της Αλ Κάιντα σκότωσαν φρουρούς στην Υεμένη

Τέσσερα μέλη της επίλεκτης Ρεπουμπλικανικής Φρουράς στην Υεμένη βρήκαν τον θάνατο σήμερα από επίθεση στο Μααρέμπ (1373 χλμ ανατολικά της Σανάα) που αποδίδεται στην Αλ Κάιντα, ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος.



Σύμφωνα με την ίδια πηγή, άγνωστοι άνοιξαν πυρ κατά των τεσσάρων στρατιωτών κοντά στο Ουάντι Αζίζα, ένα γνωστό καταφύγιο της Αλ Κάιντα, σκοτώνοντάς τους ακαριαία.

«Η επίθεση τούτη φέρει όλα τα συστατικά παρόμοιων χτυπημάτων που έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν η Αλ Κάιντα», τόνισε η ίδια πηγή.

Οι αρχές της Υεμένης έχουν αποδυθεί σε μία εκστρατεία κατά της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (Aqpa), η οποία έχει δημιουργηθεί από μία συνένωση των υεμενιτικών και σαουδαραβικών κλάδων της οργάνωσης του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Οι ΗΠΑ ειδοποίησαν σήμερα τους υπηκόους τους να αποφεύγουν τα ταξίδια στην Υεμένη και συμβούλευσαν όσους ήδη βρίσκονται εκεί να σκεφθούν να αναχωρήσουν από τη χώρα, τονίζοντας πως η απειλή στην Αραβική Χερσόνησο είναι ιδιαιτέρως αυξημένη.

«Το ΥΠΕΞ προτρέπει τους αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν στην Υεμένη. Όσοι αμερικανοί πολίτες ήδη βρίσκονται στην Υεμένη θα πρέπει να σκεφθούν να αναχωρήσουν. Το επίπεδο απειλής για την ασφάλεια στην Υεμένη είναι ιδιαίτερα υψηλό εξαιτίας των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων και της κοινωνικής αναταραχής», τονίζεται αυτολεξεί στο αμερικανικό ανακοινωθέν.

                                                                             Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...