Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Παμπούκης: «Δημιουργείται μια νέα Ελλάδα»

Τηλεοπτική συνέντευξη παραχώρησε ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης στα πλαίσια της τριήμερούς επίσκεψης του στην Κύπρο. Ο υπουργός μιλώντας στο ΡΙΚ τόνισε ότι η πρόοδος στην ελληνική οικονομία δεν είναι θέμα στιγμής, είναι μία σημαντική ενδιάμεση περίοδος, κατά την οποία...
η Ελλάδα αναμένει να τηρηθούν όσα έχουν συμφωνηθεί σε πολιτικό επίπεδο στις 11/3.

"Το Συμβούλιο της 25ης Μαρτίου, το οποίο άλλωστε γίνεται σε μία συμβολική ημερομηνία, εορτή απελευθέρωσης, αναμένεται να απελευθερώσει τις νέες δυνάμεις της Ευρώπης απέναντι στις αγορές και να περάσουμε από την οικονομική παγκοσμιοποίηση στην πολιτική ενοποίηση. Απαιτείται να οικοδομηθεί μία παγκόσμια νέου τύπου διακυβέρνηση και η Ελλάδα θα πρέπει να είναι παρούσα σε αυτό το νέο κόσμο", ανέφερε ο κ. Παμπούκης.

Ο κ.Παμπούκης τόνισε ότι οι σχέσεις Ελλάδας Κύπρου είναι ήδη πολύ καλές, ενώ υπάρχουν περιθώρια να γίνουν ακόμα καλύτερες. "Στη νέα εποχή που ζούμε, Ελλάδα και Κύπρος μπορούν μαζί, καλύτερα, όχι μόνο προς την κατεύθυνση των Βαλκανίων, παρά ευρύτερα. Η κρίση θέλει δημιουργικότητα και φαντασία", τόνισε.

Σχετικά με την ενεργειακή συνεργασία για την μεταφορά φυσικού αερίου μέσω αγωγού από Κύπρο και Ελλάδα προς τα Βαλκάνια και υπόλοιπη Ευρώπη ο υπουργός είπε ότι ο χώρος έχει πράγματι πολύ μεγάλη σημασία και πρόσθεσε: "Στην περιοχή της Αν. Μεσογείου διεξάγονται έντονες γεωπολιτικές εξελίξεις και τίθενται διάφορα σενάρια. Είναι γεγονός ότι η περιοχή έχει ήδη αποκτήσει μεγάλο γεωπολιτικό ενδιαφέρον και σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να εξετάζεται ο σχηματισμός νέων συνεργασιών. Ζούμε σε μία νέα, πολύ κρίσιμη εποχή. Αποφεύγοντας να δώσει περισσότερα στοιχεία για τις συζητήσεις που είχε στην Κύπρο σε αυτό το θέμα, επισήμανε πως είναι δεδομένο ότι τα πράγματα πρέπει να αποκτήσουν μία σχετική ωριμότητα και στο παρόν χρονικό σημείο δεν πρέπει να δημιουργούνται υπερβολικές προσδοκίες".

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...