Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Φόβοι για πόλεμο διαρκείας - Κι άλλοι αθώοι νεκροί στο βωμό του...πετρελαίου

Για στρατιωτική εμπλοκή διαρκείας κάνει λόγο ανώτατος Γάλλος αξιωματούχος, την ώρα που η επιχείρηση "Αυγή της Οδύσσειας" είναι σε εξέλιξη. Ο Μουαμάρ Καντάφι έχει ήδη προειδοποιήσει για "μακρύ πόλεμο". Την ίδια στιγμή οι μάχες συνεχίζονται με...
τους αντικαθεστωτικούς να προσπαθούν να ανακαταλάβουν πόλεις και τις δυνάμεις του Καντάφι να απαντούν με λυσσαλέες επιθέσεις.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, στρατιώτες πιστοί στον Μουαμάρ Καντάφι, άνοιξαν πυρ στην πόλη Μιζράτα, εναντίον αμάχων, αμάχων, σκοτώνοντας τουλάχιστον 11 άτομα.


Καμμένα άρματα μάχης και οχήματα του στρατού της Λιβύης, βρίσκονται ακινητοποιημένα στους δρόμους, μετά τους συνεχείς βομβαρδισμούς από τις δυτικές χώρες.


Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον Ναμίκ Ταν, Τούρκο πρεσβευτή στις ΗΠΑ, τέσσερις εργαζόμενοι των New York Times-δύο ρεπόρτερ και δύο φωτογράφοι- αφέθηκαν ελεύθεροι από το καθεστώς και είναι στο δρόμο της επιστροφής από τη Λιβύη.


Οι ανικαθεστωτικοί προσπαθούν ν' ανακτήσουν τον έλεγχο της Αζνταμπίγια, σύμφωνα με την εφημερίδα . Απωθήθηκαν από ρουκέτες του λιβυκού στρατού, που ελέγχει τις εισόδους της πόλης. Βελγικά F-16 πραγματοποίησαν την πρώτη τους αποστολή στη Λιβύη.


Έξι νορβηγικά F-16 που απογειώθηκαν από τη βόρεια Νορβηγία, κατευθύνθηκαν προς τη βάση της Σιγκονέλα στη Σικελία. Ωστόσο, εν πτήσει οι εντολές άλλαξαν και προσγειώθηκαν τελικά στη βάση της Κρήτης, σύμφωνα με αξιωματικό του νορβηγικού στρατού.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...