Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Βρέθηκε εξωγήινο βακτήριο!


Τα φώτα της δημοσιότητας τραβήξει πάνω του ένας επιστήμονας της NASA, ο οποίος υποστηρίζει ότι ανακάλυψε ένα εξωγήινο βακτήριο.

Ο dr Ρίτσαρντ Χούβερ, μέλος μιας ειδικής ομάδας της NASA, έκανε γνωστό πως μετά από μια έρευνα εννέα ετών σε απομακρυσμένες περιοχές της γης στις οποίες έχουν πέσει μετεωρίτες, ανακάλυψε ένα βακτήριο που δεν έχει καμία σχέση με τη γη.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα το βακτήριο αυτό βρέθηκε μετά από έρευνα που έκανε σε Ανταρκτική και Σιβηρία σε κομμάτια από μετεωρίτες που είχαν παραμείνει στο σημείο της πτώσης.

Τα κομμάτια αυτά τα πήρε και μετά από έλεγχο που έκανε με τα μικροσκόπια ανακάλυψε ότι έχουν ένα είδος βακτηρίου το οποίο δεν είναι γνωστό μέχρι τώρα.

Ο Χούβερ θεωρεί ότι αυτά τα βακτήρια θα μπορέσουν να δώσουν αρκετές απαντήσεις σε άλυτα ερωτήματα που υπάρχουν, ίσως και στη δημιουργία της ζωής.

Φυσικά, οι θεωρίες αυτές δεν έχουν γίνει δεκτές από το πλήθος της επιστημονικής κοινότητας. Το αποτέλεσμα της μελέτης αυτή το δημοσίευσε σε ένα περιοδικό και το ανέλυσε σε ένα επιστημονικό φόρουμ. Αρκετοί επιστήμονες έχουν αρχίσει να μελετούν τα όσα υποστηρίζει ο Ρίτσαρντ Χούβερ…


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...