Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Λιποθυμίες στις ουρές για ένα γιατρό και φάρμακα

Αλαλούμ στο χώρο της Υγείας με τους ασφαλισμένους να υφίστανται τεράστια ταλαιπωρία αναζητώντας γιατρούς ή φάρμακα με εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για περισσότερα από 500.00 ακυρωμένα ραντεβού μέχρι την Παρασκευή όταν -με τα σημερινά δεδομένα- θα λήξει η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ (οι νοσοκομειακοί γιατροί θα απεργήσουν μέχρι...
την Πέμπτη).


Με αρκετούς από τους ιδιώτες γιατρούς, ειδικά στην πρωτεύουσα και την συμπρωτεύουσα, να εξυπηρετούν μονάχα επείγοντα περιστατικά φοβούμενοι πειθαρχικές κυρώσεις, το αλαλούμ συνεχίζεται και σήμερα με τους πολίτες να ταλαιπωρούνται στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ.


Από το πρωί έχουν σχηματιστεί ουρές ασφαλισμένων στο υπό κατάληψη αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας περιμένοντας ώρες προκειμένου οι γιατροί να τους γράψουν τα φάρμακά τους. Μάλιστα μία πρόσφατα εγχειρισμένη κυρία δεν άντεξε την ορθοστασία και την κούραση και λιποθύμησε…Γρήγορα όμως ανέκτησε τις αισθήσεις της και εξυπηρετήθηκε για να επιστρέψει στο σπίτι της.


Όμως ο γολγοθάς των ασφαλισμένων, δεν σταματά εδώ. Αφού οι καταληψίες γιατροί τους συνταγογραφούσαν τα φάρμακα, στη συνέχεια νέος γύρος ταλαιπωρίας τους περίμενε στα εφημερεύοντα φαρμακεία που από σήμερα έκαναν δεκτές τις συνταγές… Κι εκεί ήταν σχηματισμένες ουρές από κόσμο που περίμενε με όση υπομονή του είχε απομείνει!!!


Την ίδια ώρα δεν έχουν ανανεωθεί ακόμα στα υποκαταστήματα οι λίστες με τα ονόματα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά ευτράπελα. Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες λίστες με γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ χρονολογούνταν από το 2005 και έτσι περιλαμβάνονταν γιατροί που τώρα έχουν πεθάνει ή συνταξιοδοτηθεί!!!


Σημειώνεται ότι μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης θα υπογράφουν συνταγές οι απεργοί γιατροί καθώς αύριο Τετάρτη ετοιμάζονται για το μεγάλο συλλαλητήριο τους προς τη Βουλή.


Τέλος σε λίγη ώρα οι γιατροί θα συνεδριάσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους αλλά και για την κατάληψη στο υπουργείο.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...