Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Ενοχλημένη η ΝΔ από την ΕΡΤ για την μη προβολή Σαμαρά

Βαθύτατα ενοχλημένος είναι ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Α. Σαμαράς με την συμπεριφορά της κρατικής τηλεόρασης απέναντί στο κόμμα του αλλά και στον ίδιο προσωπικά, όλους τους τελευταίους μήνες. Μια συμπεριφορά που όπως λένε στη...
Συγγρού ξεφεύγει από τα όρια της «παραδοσιακής» εύνοιας στον χρόνο κάλυψης υπέρ της εκάστοτε κυβέρνησης.


Αυτή τη φορά την ενόχληση της ΝΔ προκάλεσε το γεγονός ότι στο «ανανεωμένο» κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, δεν προβλήθηκε έστω και μέρος της ομιλίας Σαμαρά στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, ενώ δεν συμπεριλήφθηκε επίσης καμία αναφορά στις θέσεις που ανέπτυξε.


Αργά χθες το βράδυ, ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γ. Μιχελάκης έκανε λόγο σε δήλωσή του για «εγκάθετους γκεμπελίσκους της ΕΡΤ, που θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι χρηματοδοτούνται από το υστέρημα όλων των Ελλήνων και όχι από τα ταμεία του κόμματος που τους επέβαλε».


Στο ίδιο σκληρό ύφος, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε σε άλλο σημείο της δήλωσής του: «Κατανοούμε την αγωνία ορισμένων να δικαιολογήσουν τον μισθό τους. Αλλά είναι πλέον ολοφάνερο ότι η αγωνία της κυβέρνησης να “αμπαλάρει” την αλήθεια, κατάντησε την ΕΡΤ όργανο κυβερνητικής προπαγάνδας που θυμίζει, τα πιο σκληρά απολυταρχικά καθεστώτα άλλων εποχών».


Να τοποθετηθεί η κυβέρνηση ζήτησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γ. Μιχελάκης για το γεγονός ότι στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ δεν προβλήθηκε κανένα απόσπασμα από τη συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ και την ομιλία του προέδρου του κόμματος κ. Σαμαρά.


«Είμαι περίεργος τι θα κάνει η κυβέρνηση. Θα το αφήσει να περάσει ή θα αντιδράσει; Αν δεν αντιδράσει η κυβέρνηση σημαίνει ότι το καλύπτει, το προκαλεί και το ζητάει» δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος υποστήριξε επίσης ότι η κρατική τηλεόραση «έχει αποκλείσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».


Ο κ. Μιχελάκης γνωστοποίησε ακόμη ότι αμέσως μετά το χθεσινό δελτίο της ΕΡΤ στις 6 μ.μ., στο οποίο προβλήθηκε ως προτελευταία είδηση η δήλωση του προέδρου της ΝΔ, διαμαρτυρήθηκε στον διευθύνοντα σύμβουλο Λ.Ταγματάρχη, ο οποίος του απάντησε πως «θα το δει». Ο εκπρόσωπος της ΝΔ πρόσθεσε ότι «το βράδυ η απάντηση ήταν το θέμα να μην παίξει καθόλου».


Σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου της πάντως η ΕΡΤ υποστηρίζει ότι «οι δραστηριότητες του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Σαμαρά καλύφθηκαν πλήρως με έκτακτη μετάδοση από την ΕΤ1 και με ρεπορτάζ στα δελτία Ειδήσεων της ΝΕΤ» ενώ παραθέτει και τους σχετικούς χρόνους που αφιερώθηκαν στην κάλυψη του θέματος.


Για την απουσία του σχετικού ρεπορτάζ όμως από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, η ΕΡΤ υποστηρίζει ότι λόγω του προγραμματισμένου αγώνα μπάσκετ αυτό είχε διάρκεια 18 λεπτά και επελέγησαν να μεταδοθούν θέματα άμεσης επικαιρότητας. «Μεταξύ των άλλων προγραμματισμένων θεμάτων που δεν μεταδόθηκαν, ήταν οι δραστηριότητες του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά και του Πρωθυπουργού, καθώς έτυχαν ευρείας τηλεοπτικής κάλυψης από την ΕΡΤ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας» ισχυρίζεται η διοίκηση της ΕΡΤ


Η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της κρατικής τηλεόρασης καταλήγει με την επισήμανση: «οι ειδήσεις της ΕΡΤ παράγονται και αξιολογούνται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, με αίσθηση ευθύνης και δημοσιογραφικής δεοντολογίας».


Ανταπαντώντας στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος της ΝΔ δήλωσε ότι η ανακοίνωση «αποτελεί άλλο ένα μνημείο ντροπής» και ότι «διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. και κυβέρνηση, κρυμμένοι πίσω από μια ανώνυμη ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΕΡΤ, αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους». Ο κ. Μιχελάκης ισχυρίσθηκε ακόμη ότι «στην ανώνυμη ανακοίνωσή τους δεν λένε λέξη για την ταμπακιέρα».



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...