Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Κήρυξαν τον πόλεμο οι Anonymous

Οργανωμένη επίθεση σε μια μικρή εταιρεία λογισμικού ασφαλείας που κατονόμασε τους... Ανώνυμους στο FBI, εξαπέλυσαν οι hacktivists Anonymous.


Όλα ξεκίνησαν όταν...
η αμερικανική εταιρεία HBGary ανακοίνωσε ότι κατάφερε να βρει τα πλήρη στοιχεία της ομάδας, με τον πρόεδρο της Άαρον Μπαρ να λέει στους Financial Times ότι έχει στα χέρια του στοιχεία “υψηλών στελεχών της οργάνωσης” τα οποία θα δώσει στο FBI.


Ο Μπαρ είχε ισχυριστεί ότι κατάφερε να αποσπάσει τις πληροφορίες πoυ αφορούσαν σε πρόσωπα από τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ιταλία και την Αυστραλία, φιλτράροντας το ιστορικό από τα chats που συμμετείχαν αλλά και από πολλά γκρουπ του Facebook.


Στο άκουσμα της είδησης, οι Anonymous με ανακοίνωση τους είπαν ότι όλα αυτά που λέει είναι αστεία και ότι τα ονόματα δεν έχουν καμία σχέση με την οργάνωση.


Όμως εκτός από την ανακοίνωση, η ομάδα είπε να δώσει ένα γερό μάθημα στην εταιρεία αλλά και τον ίδιο τον πρόεδρο της.


Έτσι, το site της HBGary έδειξε πως είναι “υπό κατασκευή”, πράγμα που δείχνει ακόμα και τώρα!


Παράλληλα, οι Anonymous χάκαραν και τον λογαριασμό του Μπαρ στο Twitter, γράφοντς το εξής tweet:


“Sup motherf*****s, I'm CEO of a shitty company and I'm a giant media-whoring c**t. LOL check out my nigga Greg's site: http://rootkit.com/."


Σύμφωνα με τους Anonymous, κατάφεραν να βγάλουν στη δημοσιότητα περίπου 60.000 email της εταιρείας, τα οποία τα έχουν διαθέσει σε torrent και rapidshare, ενώ έχουν μπλοκάρει όλο το τηλεφωνικό δίκτυο της εταιρείας!


"Σήμερα δώσαμε σε όλους ένα μάθημα. Όταν πραγματικά θέλεις το κακό μας, μπορούμε να εκδικηθούμε. Να εκδικηθούμε άσχημα", είπαν με ανακοίνωση τους οι Anonymous.


Μπαρ: “Φοβάμαι για τα παιδιά μου”


Ο ίδιος ο Μπαρ , μιλώντας στο Forbes, είπε ότι έχει μετανιώσει ήδη για όλη αυτή την ιστορία.


“Δεν άξιζε τον κόπο. Έχω δυο παιδιά και πλέον δέχομαι απειλές για τη ζωή μου, και για τα παιδιά. Υπάρχουν άνθρωποι που με απειλούν τόσο από το τηλέφωνο όσο και από το προφίλ μου στο Facebook.”.


Προσπαθώντας να ξαναπάρει τον έλεγχο της επιχείρησης του, ο Μπαρ δηλώνει εξουθενωμένος:


“Έχω κουραστεί από αυτό το γεγονός. Αυτό που με απασχολεί είναι ότι βγήκαν στη φόρα προσωπικά μου email, και τώρα πρέπει να ειδοποιήσω όλους τους ανθρώπους που έχω επικοινωνήσει τα τελευταία χρόνια, γιατί έχουν βγει τα στοιχεία τους στη δημοσιότητα.”.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...