Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Με 41% αλκοόλ... η βαρύτερη μπύρα του κόσμου

Σε πολύ “γερά ποτήρια” απευθύνεται η μπύρα “Sink the Bismarck”, η πιο “δυνατή” μπύρα του κόσμου, με περιεκτικότητα 41% αλκοόλ.


Όχι ότι ένα μπουκάλι από την εν λόγω μπύρα της σκοτσέζικης ζυθοποιίας “BrewDog”, δεν αρκεί για να μεθύσει κανείς, ωστόσο, οι δημιουργοί της φρόντισαν, ώστε και η τιμή της να είναι αποτρεπτική, αφού το μπουκάλι των 33 ml κοστίζει...
65 ευρώ!


Επειδή μάλιστα, καλό θα ήταν, να καταναλώνεται με μέτρο, οι παρασκευαστές της τοποθέτησαν στο μπουκάλι ειδικό καπάκι, που ξανακλείνει.


Μόλις 50ml από μία μπύρα με τόσο υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ ισοδυναμούν με δύο ποτήρια κρασί. “Πρόκειται για μία μπύρα πέρα από τα συνηθισμένα, μία καινοτομία που στέλνει τη μπύρα σε άλλο επίπεδο”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της "BrewDog".


Η “Sink the Bismarck” περιέχει τετραπλάσιο λυκίσκο και διαθέτει τετραπλάσια πικράδα από τις κοινές μπύρες ενώ έχει καταψυχθεί τέσσερις φορές ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα σε αλκοόλ.


Η προηγούμενη πιο δυνατή μπύρα της συγκεκριμένης ζυθοποιίας ήταν η "Tactical Nuclear Penguin" με 32% αλκοόλ, ενώ η “Sink the Bismarck” ήδη διατίθεται σε μία παμπ στο Birmingham της Βρετανίας.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...