Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Με υψωμένες μπάρες στα διόδια (video)

Με τις νέες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων να έχουν τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα, το ΠΑΜΕ θα σηκώσει τις μπάρες σε συγκεκριμένους σταθμούς διοδίων, ώστε να είναι ελεύθερη η διέλευση των οδηγών.


Ειδικότερα, μέλη του...
ΠΑΜΕ θα βρίσκονται στους σταθμούς διοδίων Ισθμού, Ζευγολατιού, Σπαθοβουνίου, Νεστάνης και γέφυρας Μάναρη στην Ασέα, ώστε από την Αθήνα ως Πάτρα, τη Σπάρτη και την Καλαμάτα να είναι ελεύθερη η διέλευση.
«Η κινητοποίηση αυτή είναι η δική μας απάντηση στις αυξήσεις που έκαναν από τα μεσάνυχτα. Διεκδικούμε την πλήρη κατάργηση των διοδίων και των συμβάσεων παραχώρησης που επιβάλουν χαράτσι στους οδηγούς. Η κατάσταση είναι τραγική από την Καλαμάτα ως την Αθήνα, μαζί με την Αττική οδό πληρώνουμε 24 ευρώ διόδια, δηλαδή όσο ένα μεροκάματο», δήλωσε στέλεχος του ΠΑΜΕ.


Από τις 14.30 το μεσημέρι στελέχη του ΠΑΜΕ Αρκαδίας και Λακωνίας αναμένεται να ανοίξουν τα διόδια στο σταθμό της Νεστάνης και το απόγευμα στελέχη από Αργολίδα και Κορινθία θα ανοίξουν ως το βράδυ τους σταθμούς διοδίων σε Σπαθοβούνι και Ισθμό.


Οι νέες τιμές διοδίων


Στο δρόμο Κορίνθου-Καλαμάτας τα δίκυκλα στο Σπαθοβούνι θα καταβάλουν 1,70 ευρώ, τα ΙΧ 2,40 ευρώ, τα μεσαία φορτηγά 6,20 ευρώ και τα μεγάλα φορτηγά 8,70 ευρώ.


Στη Νεστάνη τα δίκυκλα θα πληρώνουν 1,60 ευρώ, τα ΙΧ 2,30 ευρώ, τα μεσαία φορτηγά 5,90 ευρώ και τα μεγάλα φορτηγά 8,20 ευρώ.


Στην Ασέα τα δίκυκλα θα πληρώνουν 1,30 ευρώ, τα ΙΧ 1,90 ευρώ, τα μεσαία φορτηγά 4,80 ευρώ και τα μεγάλα φορτηγά 6,70 ευρώ.


Στα διόδια Ελευσίνας, Ισθμού, Ζευγολατιού, Νέας Περάμου και στους Αγίους Θεοδώρους τα δίκυκλα θα πληρώνουν 2,20 ευρώ, τα Ι.Χ. 3,10 ευρώ, τα μεσαία φορτηγά 7,90 ευρώ και τα μεγάλα φορτηγά 11 ευρώ.










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...