Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Επιτυχημένη πρεμιέρα για το νέο καλωδιακό κανάλι της Oprah

Έχουν περάσει μερικές ημέρες από την πρεμιέρα  από του νέου τηλεοπτικού καναλιού που δημιούργησε η Oprah Winfrey και όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να σημειώσει εντυπωσιακή πορεία! Έπειτα από...
25 χρόνια συνεχούς παρουσίας, η Oprah αποφάσισε να σταματήσει το καθημερινό της talk show και να δημιουργήσει αυτό το καλωδιακό κανάλι που θα περιέχει ψυχαγωγικά προγράμματα και lifestyle εκπομπές. Τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρρυντικά τόσο σε επίπεδο τηλεθέασης όσο και σε ό,τι αφορά τις εκπομπές…


Το Oprah Winfrey Network (OWN) εξέπεμψε για πρώτη φορά το σήμα του την 1η Ιανουαρίου και μάζεψε σχεδόν 1.000.000 τηλεθεατές, αριθμός ιδιαίτερα σημαντικός αν λάβουμε υπόψη ότι το κανάλι είναι καλωδιακό. Την αυλαία άνοιξε η ίδια η παρουσιάστρια με ένα show που άφησε θετικές εντυπώσεις. Όπως ανέφερε: «Θέλησα να σας δώσω τις ιδέες μίας καλής τηλεόρασης τις οποίες πήραμε μέσα από το Oprah Winfrey Show. Κάθε λεπτό μετάδοσης επιλέχτηκε από εμένα». Σε διαφημιστικό που προβλήθηκε από το κανάλι η Oprah δήλωσε επίσης «Ήθελα να δημιουργήσω ένα δίκτυο που θα εμψυχώνει τους τηλεθεατές να μετατρέψουν τα όνειρά τους σε πραγματικότητα».


Η ημερομηνία έναρξης του OWN είχε αναβληθεί δύο φορές και το κόστος του έχει φτάσει σύμφωνα με πληροφορίες τα 189 εκ. δολάρια. Το κανάλι ανήκει κατά 50% στην εταιρεία παραγωγής Harpo της Oprah και κατά 50% στο όμιλο Discovery Communications Inc. 

Το κανάλι εκπέμπει στη συχνότητα του 'Discovery Health, που μέχρι τώρα είχε φτάσει στην 49η θέση του πίνακα τηλεθέασης prime time της καλωδιακής τηλεόρασης. Όπως είναι φυσικό οι επιδιώξεις της Oprah δεν μπορούν να περιοριστούν εκεί και ήδη στοχεύει για μια θέση στην πρώτη δεκάδα.

Μεταξύ των προγραμμάτων που σχεδιάζονται να παρουσιαστούν είναι ένα ριάλιτι σόου, με πρωταγωνίστρια τη Δούκισσα του Γιορκ, Sarah Ferguson, και τίτλο «Ανακαλύπτοντας τη Σάρα». Θέμα του είναι οι μάχες που έχει δώσει στη ζωή της, από την προσπάθειά της να αδυνατίσει ή να βρει την αληθινή αγάπη μετά το διαζύγιό της από τον πρίγκιπα της Βρετανίας, Ανδρέα.


Επίσης το OWN θα φιλοξενήσει ένα reality show στο οποίο 10 φιναλίστ από χιλιάδες υποψήφιους θα ανταγωνίζονται για την ευκαιρία να φιλοξενήσουν τη δική τους τηλεοπτική εκπομπή, καθώς και ένα πρόγραμμα με τίτλο «Why Not?» το οποίο θα παρουσιάζει η τραγουδίστρια από τον Καναδά, Shania Twain.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...