Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Απολύσεις λόγω Facebook στα δικαστήρια

Η νομιμότητα ή μη της απόλυσης εργαζομένης λόγω σχολίων που ανήρτησε στο Facebook για τον εργοδότη της μπαίνει στο μικροσκόπιο του Εθνικού Συμβουλίου Εργασιακών Σχέσεων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.


Με τους χρήστες κοινωνικών δικτύων να προβαίνουν σε...
αλόγιστη χρήση τους, έρχονται στο φως ολοένα και περισσότερες απολύσεις και αλληλομηνύσεις σχετικά με συζητήσεις και σχόλια αναρτημένα στο διαδίκτυο.
Έγκριτοι νομικοί σημειώνουν ότι η εμπλοκή των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης στο χώρο εργασίας μπορεί να αποδειχτεί πραγματικό ναρκοπέδιο, ενώ το γεγονός πως στο πλήθος των περιπτώσεων δικαιώνονται οι εταιρείες έναντι των εργαζομένων ενδέχεται να πλήξουν το προφίλ των εργοδοτών.


"Στο πλαίσιο των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, δίνεται χώρος σε όσα κρίνεται απαγορευτικό να κοινοποιούνται στο χώρο εργασίας", επισημαίνει ο δικηγόρος Σάντι Άτκινς, που εστιάζει, μεταξύ άλλων, στα θέματα των θρησκευτικών πεποιθήσεων και της σεξουαλικότητας.


Σε ό,τι αφορά την περίπτωση που θα απασχολήσει το Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων, η εργοδότρια εταιρεία American Medical Response απορρίπτει τις κατηγορίες που της αποδίδονται και υποστηρίζει ότι αποφάσισε να απολύσει την προσφεύγουσα εργαζόμενη για λόγους που δεν συνδέονται με οποιονδήποτε τρόπο προς τη δραστηριότητά της στο διαδίκτυο.


Λόγω των διαστάσεων που έχει πάρει το φαινόμενο, πληθαίνουν οι φωνές που επισημαίνουν ότι η καλύτερη λύση θα δινόταν με την εκπόνηση από πλευράς των εργοδοτών οδηγιών για την επιτρεπόμενη και απαγορευμένη δράση των εργαζομένων στο διαδίκτυο.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...