Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Bloomberg: Φαβορί η Ελλάδα για έξοδο από Ευρωζώνη

Οι διεθνείς επενδυτές εκτιμούν ότι μία χώρα θα εξέλθει από τη ζώνη του Ευρώ μέχρι το 2016, με πρώτες υποψήφιες Ελλάδα και Ιρλανδία, ενώ παράλληλα προβλέπουν σε ποσοστό...
74% χρεοκοπία της Ελλάδας.


Ειδικότερα, σε 59% ανήλθε το ποσοστό των επενδυτών που δήλωσε ότι μία ή περισσότερες από τις 17 χώρες του ευρώ θα εξέλθουν από το κοινό νόμισμα μέχρι το 2016, ενώ περίπου 11% των 1.000 ερωτηθέντων "βλέπει" έξοδο κράτους μέσα στον επόμενο χρόνο.
Η απαισιοδοξία που αποτυπώθηκε στην παγκόσμια δημοσκόπηση Bloomberg Global Poll, σύμφωνα με το Bloomberg υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, να βρουν νέους τρόπους για να εξευμενίσουν τους επενδυτές.


Στο μεταξύ, το 48% των ερωτηθέντων δήλωσε πως δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ η κατάρρευση του ευρώ, με τον Κενθ Μπρουξ, ανώτερο οικονομολόγο της Lloyds TSB Corporate Markets, να επισημαίνει ότι «είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα σενάριο στο οποίο το ευρώ θα παύσει».


Ενώ η κυβέρνηση στην Ελλάδα αρνείται ότι εξετάζονται τρόποι για την αναδιάρθρωση του χρέους, το 74% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η χώρα τελικά θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία και ποσοστό 53% "βλέπει" να ακολουθεί τον ίδιο δρόμο και η Ιρλανδία.


Σε ό,τι αφορά την Πορτογαλία, το 47% των ερωτηθέντων "βλέπουν" ενδεχόμενο χρεοκοπίας, ενώ το 48% το αποκλείουν. Πιο αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις για την Ισπανία, με το 66% των ερωτηθέντων να μην "βλέπει" ενδεχόμενο χρεοκοπίας.


Οι επενδυτές που μετείχαν στην παγκόσμια δημοσκόπηση του Bloomberg εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στις πράξεις των Ευρωπαίων ηγετών, με το 69% να έχει θετική άποψη για την Άνγκελα Μέρκελ, το 63% να έχει θετική γνώμη για το Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και το 56% να εκφράζεται θετικά για τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζλαν Κλόντ Τρισέ.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...