Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Τι ομάδες υποστηρίζουν οι πολιτικοί μας;

Μπορεί να τους χωρίζουν οι διαφορετικές πολιτικές, αλλά τους ενώνει η αγάπη για το ποδόσφαιρο. Οι Ελληνες πολιτικοί δίνουν ομόφωνα "ψήφο εμπιστοσύνης" στις αγαπημένες ομάδες τους και δεν κρύβουν τις προτιμήσεις τους.


Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Α. Σαμαράς, είναι φίλαθλοι του...
Ολυμπιακού, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής βρίσκεται στην απέναντι πλευρά, αφού είναι ένθερμος φίλος του Παναθηναϊκού.


Η κυβέρνηση, αν και πράσινη, φαίνεται, ότι έχει αδυναμία στο κόκκινο χρώμα.


Από τους πιστούς φιλάθλους του Ολυμπιακού, με παρουσία στο γήπεδο, όποτε αυτό είναι εφικτό, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ.Πάγκαλος, ενώ από τους πιο τακτικούς στο "Καραΐσκάκη" ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Α Λοβέρδος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κ. Σκανδαλίδης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γρ. Νιώτης και ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γ. Διαμαντίδης. Ερυθρόλευκων αισθημάτων και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Δ. Ρέππας.


Πάντως, η πλειοψηφία των Ολυμπιακών στο ΠΑΣΟΚ, δεν φαίνεται να πτοεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσή, που είναι γνωστός φίλαθλος του Παναθηναϊκού.


Στον χώρο της Ν.Δ., από την πλευρά των Ολυμπιακών, εκτός του προέδρου Α. Σαμαρά, βρίσκονται ο αντιπρόεδρος Δ. Αβραμόπουλος, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπαθανασίου και οι βουλευτές, Γ. Τραγάκης και Αν. Νεράντζης, αλλά και ο τέως Δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης.


Όσον αφορά στους φίλους της ΑΕΚ στην αξιωματική αντιπολίτευση, τους εκπροσωπεί ο βουλευτής Πάνος Καμμένος.


Το πράσινο κυριαρχεί στο κόκκινο ΚΚΕ, με την Λιάνα Κανέλλη να δείχνει τον δρόμο. Τους "πράσινους" συμπαθεί και η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Α. Παπαρήγα. Στον ... αστερισμό του Παναθηναϊκού και ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας.


"Ντέρμπι αιωνίων" στον ΛΑ.ΟΣ με τον Γιώργο Ανατολάκη να εκπροσωπεί τους Ολυμπιακούς και τον Αδωνι Γεωργιάδη τους Παναθηναϊκούς, αλλά ο πρόεδρος Γιώργος Καρατζαφέρης έχει δηλώσει ότι είναι οπαδός του ιστορικού Απόλλωνα.


Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, έχει θεαθεί ορισμένες φορές στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης να παρακολουθεί τον Πανιώνιο.


Όσον αφορά στη Δημοκρατική Αριστερά, ο βουλευτής της Γρ. Ψαριανός, είναι από τους πιο γνωστούς φίλους της ΑΕΚ, ενώ έχει διατελέσει και παράγοντάς της σε κρίσιμες στιγμές της ομάδας.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...