Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Νέες και επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας των ΜΜΜ

Στάσεις εργασίας μέχρι και την Πέμπτη από τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς. 24ωρη απεργία λεωφορείων και τρόλεϊ την Πέμπτη. 


Δίχως τέλος η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, καθώς οι συνδικαλιστές στα ΜΜΜ δεν...
κάνουν βήμα πίσω στη διαμάχη τους με την κυβέρνηση. Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη οι πολίτες που χρησιμοποιούν τις συγκοινωνίες για τις μετακινήσεις τους θα αντιμετωπίσουν ξανά πρόβλημα, ενώ δεν αποκλείεται η ίδια κατάσταση να επαναληφθεί και την επόμενη εβδομάδα. 

Την ίδια ώρα, οι διοικήσεις των επιχειρήσεων αναμένεται να προσφύγουν στο Πρωτοδικείο ζητώντας να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι κινητοποιήσεις.

Λεωφορεία και τρόλεϊ: 24ωρη απεργία την Πέμπτη
Την Τρίτη και την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:30 το απόγευμα, ενώ οι συνάδελφοί τους στα τρόλεϊ θα κάνουν στάση εργασίας 11:00-15:00. Τόσο τα λεωφορεία όσο και τα τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν εντελώς την Πέμπτη 12 του μηνός, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία.

ΗΣΑΠ: Σκέψεις για 24ωρη απεργία την Τετάρτη
Ακινητοποιημένοι από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 16:00 το απόγευμα θα μείνουν την Τρίτη οι συρμοί του Ηλεκτρικού. Επίσης οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί από την έκδοση και τον έλεγχο των εισιτηρίων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σχέδια των εργαζομένων και κυρίως των ηλεκτροδηγών είναι να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την Τετάρτη, 12 του μηνός και νέα στάση εργασίας 12 με 4 το απόγευμα την Πέμπτη. 

Μετρό: Κανονικά την Τρίτη, επαναλαμβανόμενες απεργίες από Δεύτερα
Κανονικά θα κινηθούν την Τρίτη οι συρμοί του Μετρό, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για το τι πρόκειται να γίνει την Τετάρτη και την Πέμπτη. Μεταξύ των συνδικαλιστών του Μετρό υπάρχουν διαφορετικές απόψεις.

Τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, ΣΕΛΜΑ, πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση και αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο εξής σε στάσεις εργασίας και εξήγγειλαν 24ωρη απεργία για την Πέμπτη, ζητώντας παράλληλα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό,από την προσεχή Δευτέρα, 17 του μήνα, θα προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες.

Το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών αναμένεται, σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, Δημήτρη Ρεππα, να τεθεί προς συζήτηση και έγκριση στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο. 

Με δηλώσεις του στην εφημερίδα Τα Νέα, ο υπουργός Μεταφορών επέκρινε τους εργαζόμενους που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, λέγοντας ότι πλήττουν κυρίως τους μη εύπορους πολίτες. Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο της επίταξης σημείωσε ότι το μέτρο δεν προσφέρεται για καθημερινή χρήση και δεν ανταποκρίνεται σε πολιτικές που επιθυμεί η κυβέρνηση, αλλά το υπουργείο έχει σχεδιάσει εναλλακτικά πλάνα και μάλιστα όχι μόνο ένα, χωρίς ωστόσο να τα αναφέρει.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...