Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Πιστή εφαρμογή του προϋπολογισμού για να μην ληφθούν νέα μέτρα, ζητά ο Ανδρέας Λοβέρδος

Να εφαρμοστεί πλήρως ο προϋπολογισμός του 2011, ώστε να μην χρειαστούν νέα σκληρά μέτρα «επί δικαίους και αδίκους», ζητά ο Ανδρέας Λοβέρδος, υπογραμμίζοντας ότι όλοι οι υπουργοί πρέπει να αγωνιούν «για να μην ξαναπροκύψουν οι εξελίξεις...Απριλίου-Μαΐου 2010». Σε συνέντευξή του ο υπουργός Υγείας ξεκαθαρίζει πως η ένταξη του ΙΚΑ στο ΕΣΥ θα εφαρμοστεί από την 1η Ιουνίου σε Κρήτη και Θεσσαλονίκη, ενώ επαναλαμβάνει απευθυνόμενος στους φαρμακοποιούς πως δεν τίθεται θέμα χορήγησης άδειας φαρμακείου σε μη φαρμακοποιούς.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, ο κ. Λοβέρδος δηλώνει ότι τον απασχολεί «η εφαρμογή του προϋπολογισμού του 2011, για να μην χρειαστούν νέα σκληρά μέτρα, επί δικαίους και αδίκους».

«Όλοι θα πρέπει να δίνουμε στοιχεία μήνα με τον μήνα, για να ξέρουμε τι θα συμβεί προς το τέλος του α' εξαμήνου του 2011. Να αγωνιούμε για να μην ξαναπροκύψουν οι εξελίξεις Απριλίου-Μαΐου 2010» τονίζει, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει πως αυτό που φοβάται είναι «να αποδειχθεί τον Φεβρουάριο-Μάρτιο πως δεν πιάνουμε τους στόχους μας και να χρειαστεί να επιβληθούν οριζόντια μέτρα».

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, «αυτό θα αποτελέσει την αφορμή της αποσταθεροποίησης. Η χώρα θα μπει σε περιπέτειες, δηλαδή σε πολιτική κρίση. Άρα κάθε μέρα που περνά είναι κρίσιμη».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Λοβέρδος υποστηρίζει ότι η συζήτηση αυτή «είναι επιζήμια για τον τόπο». «Στο εσωτερικό της χώρας μάς αποπροσανατολίζει και μας απονευρώνει και στο εξωτερικό μάς δυσφημεί, κυρίως στις αγορές» λέει. Ως προς το εάν υπάρχει κινητικότητα στο χώρο των λεγόμενων «δελφίνων». επισημαίνει ότι αν ισχύει κάτι τέτοιο «είναι τρικυμία σε μπανιέρα». «Η μόνο χρήσιμη κινητικότητα σήμερα είναι η δραστηριότητα για να ορθοποδήσει η χώρα. Όποιος βγει ζωντανός από αυτή τη μάχη θα δικαιούται και να φιλοδοξεί» σημειώνει.

Όσον αφορά στον χειρισμό της οικονομικής κρίσης από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υπουργός Υγείας παραδέχεται ότι «στην αρχή είχαμε προβλήματα ξεκάθαρου προσανατολισμού». «Στη συνέχεια βρήκαμε τον δρόμο μας και τον ρυθμό μας. Καθυστερήσαμε μετά στη χάραξη των αναπτυξιακών μας πολιτικών. Σε λίγους μήνες θα ξέρουμε αν αντιστρέψαμε και αυτή την κατάσταση» συνεχίζει, αφήνοντας σαφείς αιχμές.

Σε ερώτηση εάν θα προχωρήσει η ένταξη του ΙΚΑ στο ΕΣΥ, ο Ανδρέας Λοβέρδος απαντά με κατηγορηματικό τρόπο ότι από την 1η Ιουνίου θα εφαρμοστεί στη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη και από τα τέλη του 2011 σε όλη την Ελλάδα. «Δύο δεκαετίες το λέμε και δεν το κάνουμε. Εμείς θα το κάνουμε και μετά τα το πούμε με φωνή δυνατή. Δεν μιλώ πολύ επ' αυτού, γιατί ο κόσμο έχει βαρεθεί να το ακούει αλλά να μην το βλέπει» τονίζει.

Τέλος, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών και τις αντιδράσεις από το άνοιγμα του επαγγέλματος, ο υπουργός Υγείας επαναλαμβάνει πως δεν τίθεται θέμα χορήγησης άδειας φαρμακείου σε μη φαρμακοποιούς ή σε φαρμακευτικές αλυσίδες και σούπερ μάρκετ.
«Για μένα αυτό αποτελεί κόκκινη γραμμή» δηλώνει, υποστηρίζοντας ότι «η επίκληση αυτού του επιχειρήματος είναι προσχηματική και γίνεται νια να στηρίξει τη συνέχιση των απεργιών».



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...