Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Χρυσοχοΐδης:"Δίκαιη κατανομή των ενισχύσεων για τη Συνοχή"

Δίκαιη κατανομή των ενισχύσεων της Πολιτικής Συνοχής για την τοπική ανάπτυξη και προς την κατεύθυνση αυτή να υπάρξει στενότερη συνεργασία μεταξύ της Πολιτικής Συνοχής, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του ευρωπαϊκού χρηματοοικονομικού τομέα, ζήτησε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μ. Χρυσοχοΐδης, στην...
άτυπη συνάντηση των αρμόδιων υπουργών για την Πολιτική Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιείται στη Λιέγη.

Όπως είπε ο υπουργός, «Η Ένωση πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη ένα πραγματικό γεγονός, ότι η οικονομική κρίση επέφερε σοβαρή και ουσιαστική μείωση του κατά κεφαλήν εισοδήματος, το οποίο μπορεί να μην εμφανισθεί στα στατιστικά στοιχεία που θα χρησιμοποιηθούν. Τα κατώτατα όρια επιλεξιμότητας θα μπορούσαν να τροποποιηθούν ελαφρώς, ώστε να ανταποκριθούν στις δομικές επιπτώσεις της τρέχουσας κρίσης καθώς επίσης και της ευρωπαϊκής διεύρυνσης. 

Κατά την άποψή μας, -τόνισε- οι φτωχότερες περιοχές της Ευρώπης (Στόχος 1) πρέπει να έχουν το δικαίωμα για την οφειλόμενη υποστήριξη, που κρατά τις παροχές για τις μεταβατικές περιοχές ενεργές».

Παράλληλα, δήλωσε ότι «η εδαφική προσέγγιση πρέπει να χρησιμοποιηθεί περαιτέρω στη διαμόρφωση των πολιτικών συνοχής. Η Ελλάδα, ως χώρα με πολλά νησιά - ορεινές περιοχές και αρκετές δεκάδες μικρών απομονωμένων νησίδων, υποστηρίζει κάθε προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση. Συγχρόνως, η τοπική, αστική και αγροτική ανάπτυξη είναι ένα κρίσιμο θέμα, όπου πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος».



Πηγή: nooz.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...