Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Wi-Fi στο μετρό της Αθήνας

Ύστερα από την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την προμήθεια και την εγκατάσταση συστήματος Wi-Fi σε σταθμόυς του αττικού Μετρό, οι επιβάτες μέσα στους επόμενους μήνες θα απολαμβάνουν την παροχή ασύρματου internet.


Οι σταθμοί οι οποίοι θα...
διαθέτουν, πιθανώς, δωρεάν internet για το κοινό θα είναι οι εξής: Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Δουκίσσης Πλακεντίας, Ομόνοια, Πειραιάς και Νερατζιώτισσα.
Η δεύτερη φάση του προγράμματος προβλέπει την εγκατάσταση ασύρματου δικτύου internet σε όλους τους σταθμούς του Μετρό, του ΟΣΕ, και σε επιλεγμένους σταθμούς Λεωφορείων. Τονίζεται πως θα τοποθετηθεί κι εξοπλισμός εντός των συρμών του Μετρό, ώστε οι επιβάτες να μπορούν να συνδέονται ακόμα και κατά τη διάρκεια της διαδρομής.


Σημειώνεται πως η εγκατάσταση Wi-Fi είχε εξαγγελθεί τον Ιούλιο του 2011 από τον τότε Υπουργό Υποδομών κ. Ραγκούση και προέβλεπε τη λειτουργία του μέσα σε ένα χρόνο, όπως αναφέρει το athenstransport. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2011 και ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες.


Κατοχυρώθηκε στην εταιρεία HELLAS ON LINE ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε. με συνολικό συμβατικό τίμημα μηδέν 0€ και επιπλέον απόδοση στην ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ του 100% των ακαθάριστων εσόδων που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση του έργου. Δεν είναι γνωστό ακόμη πως θα προκύψουν έσοδα από την εκμετάλλευση του δικτύου αφού σύμφωνα με τις αρχικές εξαγγελίες η χρήστη του internet θα είναι δωρεάν.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...