Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Facebook: To Dislike Button είναι απάτη

Είναι κάτι που το ήθελαν πολλοί και ένα θέμα που έχει συζητηθεί εκτενώς, όμως η εφαρμογή Enable Dislike Button που προωθείται από τον ένα στον άλλο δεν είναι παρά μία ακόμη απάτη. Εκτός όμως από προσωπικά μηνύματα, τα μέλη του Facebook βλέπουν την...
επιλογή Enable Dislike Button κάτω από κάθε post. 


Ωστόσο, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, απατεώνες κατόρθωσαν να παραβιάσουν την ασφάλεια του συστήματος του μεγαλύτερου σάιτ κοινωνικής δικτύωσης και να υποκαταστάσουν το Share (Κοινοποίηση) με το Enable Dislike Button, αναφέρει το δημοφιλές blog Naked Security της εταιρείας ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων Sophos. 


 Κάνοντας κλικ στην παραπομπή που υποτίθεται ότι θα ενεργοποιούσε το αντίθετο του Like στο Facebook, ο χρήστης προωθεί το μήνυμα στους φίλους του, πολλαπλασιάζοντας εκθετικά την διάδοσή του, ενώ εκτελείται κώδικας Javascript στον υπολογιστή του. Η Sophos αναφέρει ότι τα μέλη του Facebook προκειμένου να ενεργοποιήσουν την δυνατότητα να κάνουν Dislike, γνωστό και ως Hate button, πρέπει να αντιγράψουν στην διεύθυνση του browser τον κώδικα που τους υποδεικνύεται. 


Ο κίνδυνος από αυτή την πρακτική θεωρείται προφανής για την εταιρεία antivirus και φυσικά προτείνει να μην ακολουθεί κανείς τις οδηγίες αυτές, επιβεβαιώνοντας ότι το Facebook δεν έχει υιοθετήσει το κουμπί Dislike, παρά το γεγονός ότι οι φωνές των μελών που το ζητούν είναι τόσο δυνατές που εισακούστηκαν από λάθος ανθρώπους.


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...