Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Σε εξέλιξη η πιο κρίσιμη συνάντηση Παπαδήμου – πολιτικών αρχηγών

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την στιγμή η πιο κρίσιμη συνάντηση Παπαδήμου και των τριών πολιτικών αρχηγών Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη.


Η συνάντηση ξεκίνησε...
με 2 ώρες καθυστέρηση και αφού ο πρωθυπουργός μαζί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γιώργο Κουτρουμάνη πραγματοποίησαν νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας.


Αρχικά, στις 15:27 μ.μ., στο Μέγαρο Μαξίμου έφθασε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Ακολούθησε στις 15:30 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου ενώ τελευταίος προσήλθε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, που δήλωσε με νόημα: ««Προσέρχομαι με την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί να επαναλάβω αυτά που είπε προ ημερών ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, ο κ. Σμιτ».


Μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκονται και οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας, Ε. Βενιζέλος και Γ. Κουτρουμάνης.


Η ατζέντα της συζήτησης


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τρόικα έχει επαναφέρει την πρόταση για μεσοσταθμική μείωση των επικουρικών συντάξεων κατά 35%, εμμένει για την μείωση του κατώτατου μισθού, ενώ φαίνεται να συζητά το ενδεχόμενο να μην καταργηθούν 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα.


Παράλληλα ζητούν απολύσεις στο Δημόσιο, άρση της μονιμότητας στις ΔΕΚΟ και φαίνονται αποφασισμένοι να αναλάβουν οι ίδιοι το όλο έργο.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...