Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Τώρα με το σταγονόμετρο η βοήθεια .

Ειρωνικά χαμόγελα, εκφράσεις θυμού και γενικά μία πλήρη απαξίωση της ελληνικής κυβέρνησης και των τριών πολιτικών αρχηγών που τη στηρίζουν αντιμετωπίζει από το πρωί στο Γιούρογκρουπ ο Ευάγγελος Βενιζέλος.


Για τους Ευρωπαίους...
δεν υπάρχει συμφωνία της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας για τα νέα μέτρα που απαιτούνται για να υλοποιηθεί η βοήθεια μαμούθ των 130 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.


Τα «καραγκιοζιλίκια» της τελευταίας στιγμής, κυρίως από την πλευρά Καρατζαφέρη για τους εταίρους μας στην ευρωζώνη, καταδικάζουν τη χώρα στο «μαρτύριο της σταγόνας».


Από το πρωί σήμερα, μετά την πλήρη ενημέρωση που είχαν οι εταίροι μας στην ευρωζώνη από την Τρόικα που βρίσκεται στην Αθήνα για το ολονύχτιο θρίλερ στο Μαξίμου η επικρατούσα άποψη στο Γιούργοκρουπ που θα πάρει την τελική απόφαση για τη νέα μεγάλη βοήθεια στην Ελλάδα είναι η εξής:


Λεφτά με το σταγονόμετρο και πάντα μόνο στο ύψος για την επιστροφή των δανεικών της και την καταβολή των τοκοχρεολυσίων δανείων προηγούμενων ετών


Τι σημαίνει αυτό; Πτώχευση εντός της ζώνης του ευρώ.


Θα μας δώσουν τα 14,5 δισ. ευρώ για να πληρώσουμε την ισόποση δόση επιστροφής δανείων μας που η προθεσμία της λήγει στις 15 Μαρτίου. Ούτε ευρώ παραπάνω. Και κάθε φορά θα εκταμιεύονται μόνο τα χρήματα που πρέπει να έχει η Ελλάδα για να εξοφλεί τα δάνειά της.


Ουσιαστικά δηλαδή μας λένε: «Κόψτε το κεφάλι σας και βρείτε λεφτά για να ζήσετε μόνο από τα κρατικά έσοδα»


Αρχίζει λοιπόν το μαρτύριο της σταγόνας για την Ελλάδα.


Και φυσικά υπάρχουν δύο βασικές προϋποθέσεις για να γίνει ακόμα κι αυτό:


Να ψηφιστούν την Κυριακή τα νέα σκληρά μέτρα που αποφασίστηκαν τη νύχτα στο Μέγαρο Μαξίμου και να διαπιστώνεται κάθε φορά η εφαρμογή των μέτρων αυτών.


Δηλαδή θα μας ελέγχουν πρώτα αν εφαρμόζουμε τα μέτρα που επιβάλλουν και μετά θα μας δίνουν τα λεφτά για να ξοφλάμε τα χρέη μας.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...