Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012

Πτήση ζωής για το μωράκι από τη Θεσσαλονίκη

Για το Λονδίνο, όπου πρόκειται να υποβληθεί σε επείγουσα μεταμόσχευση λεπτού εντέρου, αναχώρησε στις 11.30 το πρωί από τη Θεσσαλονίκη, με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130, το βρέφος ηλικίας ...
τεσσάρων μηνών, που νοσηλευόταν επί 2,5 μήνες στην εντατική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, καθώς δεν μπορούσε να καλυφθεί το κόστος της αναγκαίας επέμβασης για την αποκατάσταση της υγείας του.


Η επέμβαση, που δεν πραγματοποιείται στην Ελλάδα καθώς δεν υπάρχει επαρκής εξειδίκευση, θα γίνει στο ιατρικό κέντρο παίδων «Great Ormond Street Hospital for Children». «Αφού λύθηκαν κάποια διαδικαστικά θέματα που προέκυψαν, το κοριτσάκι έφυγε από το νοσοκομείο σε ικανοποιητική κατάσταση και αναχώρησε το πρωί για το Λονδίνο» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο διοικητής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Γεώργιος Χριστιανόπουλος.


Κατά τον ίδιο, εξειδικευμένος γιατρός του Ιπποκράτειου συνόδεψε το βρέφος μέχρι το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, ενώ μαζί του στο αεροπλάνο βρέθηκαν, εκτός από την οικογένειά του, ένας γιατρός του ΕΚΑΒ και εκπρόσωπος της οργάνωσης «Χαμόγελο του παιδιού». Το κοριτσάκι θα εξεταστεί άμεσα από την αρμόδια ιατρική επιτροπή του «Great Ormond Street Hospital for Children», ώστε να καθοριστεί ο ακριβής χρόνος πραγματοποίησης της επέμβασης.


Η επέμβαση υπολογίζεται ότι θα κοστίσει περίπου 400.000 ευρώ. Ωστόσο, το ασφαλιστικό ταμείο των γονέων του βρέφους (Ταμείο Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας) δεν μπορούσε να καλύψει εξ ολοκλήρου την αναγκαία δαπάνη και ενέκρινε μόνο το ποσόν των 150.000 ευρώ, ανεπαρκές για να γίνει η μεταμόσχευση στην Αγγλία.


Τελικά, το θέμα λύθηκε με παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, που έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον, αφού μεταξύ άλλων βρέθηκαν τρεις μεγάλοι χορηγοί για να καλύψουν το υπολειπόμενο κόστος μεταφοράς και επέμβασης.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...