Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Όπλα του Καντάφι βρέθηκαν στην Αλγερία

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Αλγερίας ανακάλυψαν και κατέσχεσαν μεγάλη ποσότητα όπλων, που πιστεύουν ότι εισήλθαν στο έδαφος της χώρας από τη γειτονική Λιβύη.


Το εύρημα...
επιβεβαιώνει τους φόβους αξιωματούχων και ειδικών που εκτιμούσαν ότι, μετά την πτώση Καντάφι, λιβυκά όπλα θα μπορούσαν να περάσουν σε άλλες χώρες της Βόρειας Αφρικής και να πέσουν στα χέρια ένοπλων οργανώσεων και τρομοκρατικών πυρήνων.


Η ποσότητα των όπλων βρέθηκε στην έρημο, περίπου 60 χλμ. από την περιοχή Ιν Αμενάς, κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη. Η πηγή, η οποία μίλησε υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας της, είπε πως η ανακάλυψη έγινε έπειτα από πληροφορίες που έδωσε λαθρέμπορος που έχει συλληφθεί.


Τα όπλα περιλαμβάνουν ακόμη και φορητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους – γνωστούς ως man-portable air defence systems, ή MANPADS. Οι δυνάμεις του Καντάφι είχαν περίπου 20.000 τέτοιους πυραύλους, σύμφωνα με μια ειδική αποστολή των ΗΠΑ για την ανάκτησή τους.


«Αυτή η κατάσχεση δείχνει ότι το χάος στη Λιβύη είναι επικίνδυνο για όλη την περιοχή», είπε η πηγή, ενώ δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση των πληροφοριών αυτών από την κυβέρνηση στο Αλγέρι.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...