Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Πολύχρονος Ερνέστο

O κόσμος του Ολυμπιακού εύχεται χρόνια πολλά στον Ερνέστο Βαλβέρδε για τα 48α γενέθλια του και προτρέπει τους παίκτες του Ολυμπιακού να του κάνουν ένα καλό δώρο στο ντέρμπι της Παρασκευής με την ΑΕΚ... Ξέρουν αυτοί!



Ο «Τσινγκούρι», γεννημένος στις 9 Φεβρουαρίου του 1964 στο Βιανδάρ ντε λα Βέρα, διανύει τη τρίτη θητεία του στην τεχνική ηγεσία του Θρύλου έχοντας κατακτήσει δύο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο. Είναι ο προπονητής που έχει στηριχθεί, περισσότερο από κάθε άλλο από τον κόσμο του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια και μετράει συνολικά 110 παιχνίδια, έχοντας 78 νίκες, 12 ισοπαλίες και 20 ήττες. Ως προπονητής έλαμψε με τη Μπιλμπάο και την Εσπανιόλ, με την οποία έφτασε στον τελικό του ΟΥΕΦΑ το 2007, ενώ μετά την πρώτη του αποχώρηση από τον Ολυμπιακό είχε ένα αποτυχημένο πέρασμα από τη Βιγιαρεάλ.


Ως παίκτης ο Βαλβέρδε ξεκίνησε την καριέρα του το 1983 από την Αλαβές και την ολοκλήρωσε με τη φανέλα της Μαγιόρκα το 1997. Αγωνίστηκε επίσης σε Σεστάο, Εσπανιόλ, Μπαρτσελόνα και Αθλέτικ Μπιλμπάο, με την οποία είχε τις περισσότερες συμμετοχές (170) και 44 γκολ. Με την Μπαρτσελόνα κατέκτησε το Κύπελλο UEFA το 1989 και το Κύπελλο Ισπανίας το 1990, ενώ είχε παίξει τελικό Κυπέλλου UEFA με την Εσπανιόλ το 1988.


Ολοι ευχόμαστε ο Βαλβέρδε να παραμείνει δημοφιλής στις τάξεις των οπαδών και ιδιαίτερα αρεστός στη διοίκηση, καθώς αυτό θα σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα παίρνει αποτελέσματα, συνδυάζοντας και καλό ποδόσφαιρο. Φυσικά, αν είναι ένα δώρο που θα θέλει να του προσφέρουν οι ποδοσφαιριστές είναι μια νέα επιτυχία κόντρα στην ΑΕΚ, καθώς κόντρα στην Ενωση, έχει εξαιρετική παράδοση.









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...