Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Με πορεία προς τη Βουλή ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ, που ξεκίνησε από το Πεδίον του Άρεως. Οι εκπρόσωποί του απηύθυναν κάλεσμα στους συγκεντρωμένους να «ξεσηκωθούν και να μετατρέψουν κάθε τόπο δουλειάς σε κάστρο του αγώνα». Παράλληλα, κάλεσαν τον λαό να απαιτήσει «να μην....



ψηφιστεί καμία δανειακή σύμβαση, κανένα μνημόνιο και να μην περάσει κανένα μετρό». «Να τιμωρηθούν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και να πέσει τώρα η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου» ήταν από τα συνθήματα των διαδηλωτών. Το ραντεβού ανανεώθηκε για την Παρασκευή, ενώ έγινε κάλεσμα για συμμετοχή όλων στη 48ωρη απεργία, με την ευθύνη, όπως τονίστηκε, να βρίσκεται στα χέρια του λαού.


Συλλαλητήριο, ενάντια στα νέα μέτρα, πραγματοποιήθηκε το βράδυ και στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συνταξιούχων και ανέργων.


Οι διαδηλωτές, με πρωτοβουλία της «Αυτόνομης Παρέμβασης», συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και λίγο μετά τις 7 το βράδυ συγκρότησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης, της τρόϊκας και του ΔΝΤ.


Οι συγκεντρωθέντες ζήτησαν να μην υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση και το PSI, κατήγγειλαν την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα των διαπραγματεύσεων, ενώ έδωσαν ραντεβού στο νέο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας.


Διαδηλωτές αποσπάστηκαν σε κάποια στιγμή από την πορεία, εισέβαλαν στο στούντιο του κρατικού ραδιοσταθμού “FM 102”, στην οδό Αγγελάκη, και διάβασαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους, χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό επεισόδιο. Στη συνέχεια, μέσω της οδού Εγνατία κατέληξαν και πάλι στην Καμάρα και διαλύθηκαν.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...