Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Μέχρι το Σάββατο θα συνεχιστεί η κακοκαιρία

Μέχρι και το Σάββατο θα συνεχιστεί η κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια και κεντρικά της χώρας και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί...
σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Μικρή άνοδο της θερμοκρασίας θα σημειωθεί την Κυριακή, φαινόμενο το οποίο θα είναι παροδικό καθώς από τη Δευτέρα ο υδράργυρος θα σημειώσει νέα πτώση. Πιο αναλυτικά:


Πέμπτη


Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ολόκληρη τη χώρα την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου. Στα νότια της χώρας θα εκδηλωθούν βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.


Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 05 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια από -03 έως 1 βαθμούς Κελσίου.


Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις. Οι
άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -03 έως 02 βαθμούς Κελσίου


Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονοπτώσεις. Οι
άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά θαλάσσια 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους θα σημειωθεί ολικός παγετούς.


Στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στέρεα και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με χιόνια στα ορεινά ημιορεινά καθώς και σε πεδινές ηπειρωτικές περιοχές κυρίως στα βόρεια. Στα υπόλοιπα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά από -6 έως 3 βαθμούς.


Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από -4 έως 2 βαθμούς.


Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στα ορεινά. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ και πρόσκαιρα στα δυτικά τοπικά 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου


Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα βόρεια θα χιονίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 9 με βαθμιαία εξασθένηση και στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 12 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.


Παρασκευή


Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες στα βόρεια και ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές στις νοτιότερες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και στα βόρεια και κεντρικά πεδινά. Στα δυτικά τα φαινόμενα από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια.


Σάββατο


Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχοπτώσεις. Από το απόγευμα θα χιονίσει στα βόρεια της χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές στις νοτιότερες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και στα βόρεια και κεντρικά πεδινά. Στα δυτικά τα φαινόμενα από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπου στα κεντρικά και βόρεια.


Κυριακή


Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Στο βόρεια Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο . Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.


Δευτέρα


Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν βροχές και πιθανώς ισχυρές καταιγίδες. Που γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν. Στα υπόλοιπα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και στη Δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Στα ανατολικά αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά και στα κεντρικά.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...