Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Αναστέλλεται η επικύρωση της ACTA μετά τις επιθέσεις των Anonymous

Η κυβέρνηση «δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να αποδεχτεί μια κατάσταση στην οποία θα απειλούνται οι θεμελιώδεις ελευθερίες και η ελεύθερη πρόσβαση στην πληροφορία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νέτσας, σύμφωνα με το πρακτορείο CTK.


Η κυβέρνηση...
πρόκειται να εξετάσει τι επιπτώσεις θα έχει η επικύρωση αυτής της συμφωνίας «στην πραγματική ζωή».


Να σημειωθεί πως η Τσεχία είναι μεταξύ των 22 ευρωπαϊκών χωρών που υπέγραψαν τον Ιανουάριο την ACTA, στόχος της οποίας είναι να καταπολεμηθεί η πειρατεία στο Ίντερνετ και να προστατευθεί η πνευματική ιδιοκτησία.


Η Πολωνία έχει επίσης «παγώσει» τη διαδικασία επικύρωσης της ACTA, μετά τις έντονες αντιδράσεις που σημειώθηκαν.


Προκειμένου άλλωστε να εφαρμοστεί η συμφωνία θα πρέπει να επικυρωθεί από τα κοινοβούλια των χωρών αυτών.


Μάλιστα το τελευταίο διάστημα έχουν οργανωθεί πολλές διαδηλώσεις στην Πράγα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Τσεχίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την «επίθεση στην ελευθερία και τη δημοκρατία».


«Η συμφωνία ACTA επιτίθεται σοβαρά στις πολιτικές ελευθερίες. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το κοινοβούλιο δεν θα πρέπει να την επικυρώσει», επισήμανε ο Μίκουλας Φέρεντσικ, ο αντιπρόεδρος του κόμματος των Πειρατών, το οποίο βασίστηκε στο αντίστοιχο σουηδικό κόμμα.


Κυβερνητικές ιστοσελίδες, αλλά και η ιστοσελίδα του δεξιού κόμματος ODS του πρωθυπουργού Νέτσας, έχουν δεχτεί κατά καιρούς επιθέσεις από το κίνημα των Anonymous.


Οι χάκερς έκλεψαν δεδομένα περίπου 27.000 μελών του ODS, ενώ ένας κατάλογος που περιλάμβανε τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις πολιτικών δόθηκε σε αρχισυντάκτες εφημερίδων



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...