Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Λεβερκούζεν - Μπαρτσελόνα 1-3

Με δύο γκολ του Αλέξις Σάντσες και ένα του Μέσι η Μπαρτσελόνα νίκησε μέσα στο Λεβερκούζεν την Μπάγερ με 3-1 και η ρεβάνς στο "Καμπ Νόου" δεν θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον...



Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 3-1 την Μπάγερ Λεβερκούζεν μέσα στο "BayArena" και απέκτησε σπουδαίο προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League.


Πρωταγωνιστής ήταν ο Αλέξις Σάντσες, με τον Χιλιανό να πετυχαίνει και τα δύο πρώτα γκολ των "μπλαουγκράνα", ενώ Μέσι έβαλε το 3ο, φτάνοντας τα 7 τέρματα στην διοργάνωση.


Σκόρερς: 52' Κάντλετς / 41' και 55' Αλέξις Σάντσες, 88' Μέσι
Γήπεδο: "BayArena", Λεβερκούζεν
Διαιτητής: Κρεγκ Τόμσον (Σκωτία)


Μία και μοναδική φάση έγινε στο πρώτο ημίχρονο στο Λεβερκούζεν, αυτή στην οποία ο Αλέξις Σάντσες άνοιξε το σκορ στο 41'.


Ο Λιονέλ Μέσι έκανε την πάσα και ο Χιλιανός έφυγε από δεξιά στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε κάτω από τα πόδια τον Λένο, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του για το 0-1.


Το δεύτερο ημίχρονο


Στην πρώτη της καλή ευκαιρία σκόραρε και η Μπάγερ, ισοφαρίζοντας σε 1-1 με τον Μίχαλ Κάντλετς στο 52'.


Ο 27άχρονος Τσέχος αριστερός μπακ σκόραρε με κοντινή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, μετά από σέντρα του δεξιού μπακ, Βέντραν Τσόρλουκα.


Η "Μπάρτσα" δεν άργησε να πάρει και πάλι προβάδισμα, καθώς ο Αλέξις Σάντσες "χτύπησε" και ξανά στο 55', κάνοντας το 1-2 μετά από πάσα του Σεσκ Φάμπρεγκας, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με πλασέ αφού πέρασε και τον Λένο.


Δύο λεπτά αργότερα στην απέναντι εστία ο Ρενάτο Αουγκούστο σούταρε μέσα από την περιοχή και μπλόκαρε ο Βίκτορ Βαλντές.


Ακόμη σπουδαιότερη ήταν η ευκαιρία για την Μπάγερ στο 64' με τον Γκονθάλο Κάστρο, καθώς ο Ισπανο-γερμανός σούταρε μέσα από την περιοχή και η μπάλα χτύπησε στην ρίζα του αριστερού δοκαριού του Βίκτορ Βαλντές.


Ο Λιονέλ Μέσι στο 72' έκανε "ποδιά" στον Ράιναρτς από δεξιά στην περιοχή, πέρασε την μπάλα πάνω από το σώμα του Λένο, αλλά αυτή χτύπησε στο δοκάρι και πέρασε άουτ.


Από σέντρα του Γκολθάλο Κάστρο ο Στέφαν Κίσλινγκ στο 78', λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, λίγο έλειψε να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά, αλλά ο Βαλντές είχε σωστή τοποθέτηση και μπλόκαρε.


Στο 88' ο Λιονέλ Μέσι διαμόρφωσε το τελικό 1-3 με κοντινό πλασέ έπειτα από τον έξοχο συνδυασμό του με τον Ντάνι Άλβες και έφτασε τα 7 γκολ στην διοργάνωση.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...