Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Το MagnetU σου βρήκε γκόμενα, σ' αρέσει;

Θυμάσαι την εποχή που "ψαχνόσουν" στο Myspace; Εφτιαχνες το προφίλ σου εντελώς καστομιά, έβαζες τους κοιλιακούς σου φάτσα κάρτα και έψαχνες με το search για ένα καλό κομμάτι. Έστελνες ΙΜ, απαντούσε, ανοίγατε κουβέντα, μιλάγατε για τις ...
αγαπημένες σας μπάντες, εξερευνούσατε τους "ωκεανούς μελαγχολίας" που κρύβετε, έλεγες, έλεγε και το έψηνες στο τσατ.


Μετά τα πιο hot μωρά έφυγαν από το Myspace γιατί αποφάσισαν ότι η diy μουσική δεν είναι και τόσο σημαντική για τη ζωή τους. Πήγαν στο Facebook γιατί εκεί ήταν πλέον το παιχνίδι και με το που έγινε αυτό αναγκάστηκες να ανοίξεις κι εσύ λογαριασμό. Είπες αντίο στους Arctic Monkeys και στη Lily Allen, όχι γιατί σου άρεσε αλλά γιατί είχε όλος ο κόσμος.


To Facebook έγινε σύντομα το δικό σου El Dorado. Εκατομμύρια λογιαριασμοί και δυνατότητα αστραπιαίου search. Οχι σαν το άλλο που έκανε μισή ώρα να κάνει loading. Ξανάβαλες του κοιλιακούς, άρχισες να ψάχνεις μετά μανίας ("μέχρι 24, single, greek, Athens"), να βγαίνεις ραντεβού (για την ακρίβεια σου δίναμε και εμείς tips), να κάνεις παίχνίδι.


Μέχρι τα δύο τρία πρώτα "κουφέτα". Γρήγορα ανακάλυψες ότι το hot μωρό που φωτογραφίζεται στο μπάνιο αγκαλιά με την ακόμα πιο καυτή φίλη της τα έχει τα κιλάκια του, χωρίς μακιγιάζ βλέπεται δε βλέπεται, και οι υποσχέσεις για τρελά τρίο είναι όνειρα για παιδιά και οικογένεια. Αν δε σου τύχαινε ψυχάκι έκανες το σταυρό σου.


Μετά o Zuckerberg αποφάσισε να σου στερήσει τη δυνατότητα αναζήτησης με βάση συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και άρχισες να χτυπάς φίλες, φιλων, φίλων. Το εργαλείο έγινε πραγματικό εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης, ενημέρωσης, marketing, πλατφόρμα παιχνιδιών. Εδώ και κάνα δύο χρόνια μάλιστα σε ρωτάει δύο φορές αν ξέρεις κάποιον πριν τον κάνεις add ή του στείλεις μήνυμα. Εντάξει, εξακολουθείς να κάνεις παιχνίδι , αλλά δεν είναι όπως τότε.


Αυτές είναι δύο παλιές ιστορίες social networking που το MagnetU τις διάβασε καλά πριν αποφασίσει να μπει στην κοινωνική σου εξίσωση. Και, όχι μόνο να σε ξαναγυρίσει στον χρυσό αιώνα του Myspace, αλλά να σε πάει και ένα βήμα παραπάνω. Social Proximity Networking. Ακούγεται βαρύγδουπο αλλά στην πραγματικότητα είναι απλό. Social Networking σε απόσταση μερικών μέτρων.
Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μικρό γκατζετάκι σε μέγεθος USB stick που έχει όσο hardware και software για να σου κάνει το κονέ. Εσύ έχεις φτιάξει τους λογαριασμούς σου στα κοινωνικά δίκτυα, παίρνεις το MagnetU, του δίνεις πρόσβαση, ενεργοποιείς το GPS και το παίρνεις μαζί σου για ποτό ή στο γυμναστήριο. Όσο εσύ χτυπάς επαναλήψεις εκείνο κάνει όλη τη δουλειά. Συνδέεται στους λογαριασμούς, ψάχνει για πιθανά ταίρια που βρίσκονται κοντά και σε ειδοποιεί. Και όλα αυτά για μόνο 24 δολάρια.


Τι κερδίζει και τι χάνεις; Καταρχήν, δεν πρόκειται να αρχίσεις να τρέχεις Καστοριά, Καβάλα και Ηράκλειο. Το MagnetU ψάχνει ανάμεσα σε χρήστες MagnetU που βρίσκονται δίπλα σου. Επίσης τέρμα οι μούφες με τις φωτοσοπιαρισμένες φωτογραφίες, τα λάγνα βλέμματα και τις ακόμα πιο hot φίλες. What you see is what you get! Και φυσικά αν το μωρό που ζαχαρώνεις στο γυμναστήριο έχει MagnetU σημαίνει ότι ψάχνει και αυτή. Αλλιώς θα της το είχε κόψει το αμόρε.


Ωστόσο, δεν αποκλείεται να τα βρεις και μπαστούνια! Ο χρυσός αιώνας του Facebook και του Myspace, με τα μειονεκτήματα και τους κινδύνους του, είχε πολλά καλά. Το ψήσιμο ήταν πιο εύκολο πίσω από την οθόνη του υπολογιστή παρά από κοντά. Υπήρχε απόσταση και υπήρχε σχετική ανωνυμία. Μπορούσες να τσατάρεις με όσες Μαίρη Re Mlk. και όσες Τζορτζινούλες ήθελες συγχρόνως. Δεν υπήρχε περιορισμός. Ενώ τώρα ίσως θα πρέπει να αρχίσεις τις μπαρότσαρκες μέχρι να λιώσουν οι σόλες για να βρεις μια.


Επίσης, όπως λέει η εταιρεία που το βγάζει στην αγορά (για να πούμε, όμως, και του στραβού το δίκιο), το MagnetU θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επαγγελματικούς λόγους. Όπως να βρεις έναν συνάδελφο με τα ίδια ενδιαφέροντα σε ένα συνέδριο. Αν φυσικά το σετάρεις να ψάχνει στο LinkedIn!


Επομένως δεν αποκλείεται το γκάτζετ να κάνει σωστά τη δουλειά, να κάνεις εσύ την κίνηση σου και να ακούσεις κάνα MagnetOFF. Γιατί, αν κάποιος γύρω σου έχει MagnetU, τίποτα δεν προδικάζει ότι ψάχνεται.


Ή ότι ψάχνει εσένα!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...