Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ποιους αποφεύγει ο "ισχυρός" Ολυμπιακός στην κλήρωση του Europa League

Αρκετές πολύ δυνατές αντιπάλους θα αποφύγει ο Ολυμπιακός στην κλήρωση της επόμενης Παρασκευής για τον επόμενο γύρο του Europa League. Οι «ερυθρόλευκοι» αποφεύγουν σίγουρα τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ, τη Βαλένθια και την...
Σάλκε των Ραούλ – Χούντελααρ, Κυριάκου Παπαδόπουλου.


Στους «ισχυρούς», στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο Ολυμπιακός, ανήκουν οι δώδεκα πρώτοι των ομίλων του Europa League και οι τέσσερις τρίτοι των γκρουπ του Champions League με την υψηλότερη βαθμολογία, ενώ οι δεύτεροι των ομίλων του Europa League και οι τέσσερις τρίτοι των γκρουπ του Champions League θα είναι στους αδύνατους. Oριστικά οι πρωταθλητές θα γνωρίζουν όλους τους υποψήφιους αντιπάλους τους μετά την τελευταία αγωνιστική στους ομίλους του Europa League, την επόμενη εβδομάδα.


Μέχρι στιγμής, τα γκρουπ δυναμικότητας διαμορφώνονται ως εξής:


Ισχυροί: Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ολυμπιακός, Βαλένθια (από το Champions League), Σταντάρ Λιέγης, Αϊντχόφεν, Σπόρτινγκ, Μπιλμπάο, Μέταλιστ, Σάλκε, Τβέντε (από το Europa League).


Αδύνατοι: Πόρτο, Άγιαξ, Τραμπζονσπόρ, Βικτόρια Πλζεν (από το Champions League), Ανόβερο, Λέγκια Βαρσοβίας (από το Europa League).


Την πρόκριση στους «32» του Europa League έχουν εξασφαλίσει και οι ΠΑΟΚ, Στόουκ Σίτι, Μπράγκα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Άντερλεχτ και Λοκομοτίβ Μόσχας, που μένει να φανεί την επόμενη εβδομάδα αν θα τερματίσουν στην πρώτη ή τη δεύτερη θέση.


Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στην έδρα των «αδυνάτων» στις 16 Φεβρουαρίου και η ρεβάνς στην έδρα των ισχυρών στις 23 του ίδιου μήνα. Στη φάση των «32» δεν μπορούν να τεθούν αντιμέτωπες ομάδες από την ίδια χώρα ή τον ίδιο όμιλο.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...