Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Νόμιμη η «πειρατεία» κατ' οίκον

Παραμένει ως έχει η ελβετική νομοθεσία που δεν προβλέπει ποινικές διώξεις για όσους "κατεβάζουν" ταινίες και μουσική από το Internet για προσωπική χρήση.


Οι δισκογραφικές και κινηματογραφικές εταιρείες είχαν ζητήσει και από την...
κυβέρνηση της Ελβετίας να αναθεωρήσει το νομικό πλαίσιο, προκειμένου να τεθεί εκτός νόμου το "κατέβασμα" τραγουδιών, κινηματογραφικών παραγωγών και τηλεοπτικών σειρών από το διαδίκτυο. Η κυβέρνηση ζήτησε να πραγματοποιηθεί έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα συμφέροντα των εταιρειών θίγονται και, εάν ναι, σε ποιο βαθμό.


Η μελέτη ολοκληρώθηκε με τη διαπίστωση ότι τελικά οι άνθρωποι που καταφεύγουν σε αυτές τις πρακτικές δαπανούν τελικά ένα σεβαστό ποσό χρημάτων για να αποκτήσουν (νόμιμα, πια) προϊόντα ψυχαγωγίας. Δηλαδή, ούτε γάτα ούτε ζημιά, άρα δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουν οι νόμοι και να εξαπολυθεί πογκρόμ κατά των οικιακών χρηστών. Μάλιστα, οι συντάκτες της μελέτης παίρνουν θέση επί της διαμάχης σημειώνοντας πως φαινόμενα όπως η "πειρατεία" είναι το τίμημα που καλούμαστε να πληρώσουμε για την τεχνολογική πρόοδο που απολαμβάνουμε. Προσθέτουν πως αυτοί που θα επωφεληθούν από την τεχνολογική εξέλιξη είναι εκείνοι που θα την αξιοποιήσουν και όχι εκείνοι που θα παραμείνουν προσκολλημένοι σε παλιά επιχειρηματικά μοντέλα.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...