Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Οδηγίες χρήσης: Πως θα ανάψετε το τζάκι

Συνήθως, τις «βρώμικες» δουλειές τις αφήνουμε για τους συντρόφους μας, όμως είναι ωραίο να κατέχετε τις γνώσεις και έχετε την ικανότητα να κάνετε ότι γνωρίζουν να κάνουν και εκείνοι, όταν προκύψει ανάγκη. Έτσι και η διαδικασία / δοκιμασία να ανάψετε το τζάκι είναι...
μια από αυτές. Άλλωστε γιατί να εξαρτάστε από την παρουσία ενός άνδρα προκειμένου να απολαύσετε λίγη ζεστασιά!


Να λοιπόν μερικά tips για να τα καταφέρετε!


- Ελέγχουμε ότι το καπάκι στο εσωτερικό του τζακιού, προς την καμινάδα είναι ανοιχτό, έχει ένα μοχλό που θα πρέπει να το σπρώξετε προς τα πάνω.


- Έχετε προμηθευτεί με ξερά κλαδιά και εφημερίδες που θα γίνουν η βάση για το προσάναμμα σας. Τα βρέχετε με λίγο πράσινο οινόπνευμα, το οποίο απομακρύνετε από τον χώρο πριν ανάψετε τον αναπτήρα ή το σπίρτο.


- Από πάνω στηρίζετε τα μεγαλύτερα ξύλα , αφήνοντας όμως χώρο στο κάτω μέρος ώστε να μπορεί να κυκλοφορήσει ο αέρας και άρα να ανάψει η φωτιά. Κοινώς δεν το μπουκώνουμε. Προτιμήστε να είναι ανάμεικτα ξύλα ελιάς και πεύκου. Το πεύκο αρπάζει γρήγορα, ενώ η ελιά σιγοκαίει.


- Στην αρχή θα χρειαστεί να φυσήξετε ελαφρά μέχρι να αρπάξουν τα ξύλα. Προσοχή εάν είναι βρεγμένα ή υγρά αυτό δεν θα γίνει ποτέ, οπότε φροντίστε να είναι εντελώς στεγνά. Το καλύτερο είναι να έχετε πάντα μερικά κούτσουρα μέσα στο σπίτι.


- Εάν δείτε να βγαίνει καπνιά προς το σπίτι προφανώς συμβαίνουν τα εξής δύο: Πρώτον έχετε ανοίξει τον εξαερισμό της κουζίνας και τραβάει τον καπνό από το τζάκι μέσα, δεύτερον το σπίτι είναι αεροστεγώς κλεισμένο και δεν μπορεί να κυκλοφορήσει ο αέρας. Ανοίξτε λίγο κάποιο παράθυρο.


- Εάν δεν τα καταφέρετε με την πρώτη μη απογοητευτείτε, θέλει και αυτό την πρακτική του. Εάν τα βρείτε δύσκολα χρησιμοποιήστε τα ειδικά εμποτισμένα με εύφλεκτο υλικό προσανάμματα, επιλέξτε την καλύτερη φυσική λύση που μπορείτε.


Ένα κρύο απόγευμα κοντά στο τζάκι είναι ότι πρέπει για ένα ρόφιμα, ένα βιβλίο και την αγαπημένη σας μουσική!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...