Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Μ. Βορίδης: Δεν υπάρχει συμφωνία για νέα μέτρα

«Δεν υπάρχει συμφωνία για νέα μέτρα γιατί δεν υπάρχει προγραμματική σύγκλιση, τα τρία κόμματα θα στηρίξουν το πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας» δήλωσε τη Δευτέρα στην εκπομπή του...
ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μάκης Βορίδης.


«Το σημαντικό για την επιμήκυνση του βίου της κυβέρνησης είναι να μπορούν να συμφωνήσουν τα κόμματα» σημείωσε.


Όσον αφορά την απελευθέρωση του κλάδου των ταξί, ο υπουργός δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στις υποχρεώσεις μας με τους δανειστές μας.


Ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι μέχρι τέλος του έτους θα υπάρχει πρόταση για τα ταξί για να αρχίσουν διαβουλεύσεις με το νέο έτους. «Υπάρχουν θέματα υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος. Η προηγούμενη λύση ήταν απόλυτο άνοιγμα χωρίς κριτήρια δήλωσε για το νόμο Ραγκούση, προσθέτοντας πάντως ότι θα αξιοποιηθεί μέρος της δουλειάς του προηγούμενου υπουργού Μεταφορών.


Για την μέχρι σήμερα οικονομική πολιτική ο υπουργός δήλωσε ότι «το πρόβλημα της συγκεκριμένης πολιτικής είναι ότι δεν επιτυγχάνει τους στόχους της. Τα μέτρα ήταν εμπροσθοβαρή και αγνόησαν τον ισχνό παραγωγικό ιστό της ελληνικής οικονομίας».


Ο κ. Βορίδης δήλωσε δε, ότι κάποιοι συγκινούνται στις κεϊνσιανές πολιτικές για το δημόσιο τομέα αλλά δεν συγκινούνται για το τι συμβαίνει στον ιδιωτικό, τασσόμενος εκ νέου υπέρ της κατάργησης της μονιμότητας στο δημόσιο. Πρόσθεσε πάντως ότι το μέτρο της εφεδρείας είναι ανορθολογικό.


Γι το ενδεχόμενο ανασχηματισμού δήλωσε ότι νομικά ο κ. Παπαδήμος μπορεί να κάνει ανασχηματισμό, πολιτικά όμως θα πρέπει να διαβουλεύεται με τις πολιτικές δυνάμεις που τον στηρίζουν.


Αναφορικά με το θέµα της σηµατοδότησης των επεκτάσεων του Μετρό από τη Siemens υπογράμμισε ότι την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους θα έρθει η σχετική σύμβαση για ενημέρωση και υπογραφή στη Βουλή. «Τεχνικά δεν την υπογράφω εγώ, πολιτικά την υπογράφω αναφανδόν. Η συγκεκριμένη σύμβαση έχει περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο και δεν υπάρχει κανείς να πει ότι στη συγκεκριμένη σύμβαση υπάρχει το οποιοδήποτε ελάττωμα» δήλωσε χαρακτηριστικά.


Όσον αφορά το «πάγωμα» των έργων στους αυτοκινητόδρομους είπε ότι λύνονται με τους παραχωρησιούχους σειρά από ζητήματα που έχουν ανακύψει.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...