Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

5 λόγοι για τους οποίους η σερβιτόρα σε μισεί

Έχεις ακούσει την παροιμία “Μην τσαντίζεις τους ανθρώπους που σου φτιάχνουν το φαγητό”. Είναι αλήθεια.


Οι σερβιτόρες έχουν συνηθίσει τους δύσκολους πελάτες. Έχουν συνηθίσει να πρέπει χαμογελάνε συνέχεια για ...
ένα καλό πουρμπουάρ. Αλλά έχουν επίσης την δύναμη να φτύνουν στο φαγητό σου – όχι ότι το κάνουν.


Και φέρονται οι πελάτες εντάξει; Όχι βέβαια. Για αυτό η σερβιτόρα σου σε μισεί.


Μια τέτοια σερβιτόρα έγραψε αυτή την λίστα ώστε να γνωρίζεις τι δεν πρέπει να κάνεις.


1. Δεν καταλαβαίνεις ότι όταν παραγγέλνεις έξτρα σημαίνει ότι πληρώνεις έξτρα
“Μπορώ να το καταλάβω αν θέλεις λίγο από όλα. Αλλά πρέπει να πάω μέχρι την κουζίνα και να σου φέρω ένα επιπλέον φλιτζάνι σάλτσα σαλάτας. Ναι, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σε χρεώσω αυτά τα 50 λεπτά. Αν θέλεις κάτι επιπλέον, θα σου κοστίσει επιπλέον.”


2. Δίνεις προφορικό πουρμπουάρ, όχι πραγματικό
“Με επαινούν όλη την ώρα και δίνουν μόνο ένα ελάχιστο πουρμπουάρ. Το καταλαβαίνω αν έχεις ένα σταθερό εισόδημα και δεν μπορείς να αφήσεις ένα καλό φιλοδώρημα, αλλά είναι χάλια όταν για λογαριασμό 30€ αφήνεις 50 λεπτά. Δεν νευριάζω τόσο πολύ όσο κάποιοι άλλοι σερβιτόροι ωστόσο. Κάποιοι πραγματικά εξοργίζονται με τα κακά φιλοδωρήματα.”


3. Φλερτάρεις υπερβολικά
“Το φλερτάρισμα είναι μέρος της δουλειάς μου, ειδικά όταν έχω να κάνω με ένα τραπέζι γεμάτο άντρες. Θα τους μιλήσω τρυφερά. Αλλά το κάνω αυτό για το φιλοδώρημα. Κάποιοι πιστεύουν ότι κάτι παίζει. Απλά… όχι.”


4. Ζητάς ένα πράγμα κάθε φορά
"Αν χρειάζεσαι νερό ή επιπλέον κέτσαπ, μπορώ να σου τα φέρω και τα δύο ταυτόχρονα. Αλλά αν είμαι απασχολημένη, μην μου ζητάς την μουστάρδα και περιμένεις μέχρι να επιστρέψω για να ζητήσεις και μερικές έξτρα χαρτοπετσέτες.”


5. Κανείς ειδική παραγγελία εκτός μενού
“Το καταλαβαίνω αν έχεις αλλεργία ή δεν τρως μπέικον λόγω της θρησκείας σου. Αλλά μην μου ζητάς Στην σαλάτα μην μου βάλεις ντομάτα ή κρεμμύδι. Μπορείς επίσης να προσθέσεις κοτόπουλο, αλλά να το τρίψεις αντί να το βάλεις σε φέτες; Και μερικά κρακεράκια στην άκρη.’ Καθόλου ωραίο.”



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...