Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Νέα πρόσθετα μέτρα φέρνει το 2012

Οι αστοχίες του προϋπολογισμού, η κάκιστη πορεία των εσόδων και οι καθυστερήσεις της κυβέρνησης φέρνουν νέα μέτρα και πιο γρήγορα.



Το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να επεξεργαστεί πρόσθετα μέτρα τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ για το 2012, ενόψει και της επίσκεψης της τρόικας στην Αθήνα στα μέσα Ιανουαρίου.


Οι επικεφαλής της τρόικας έχουν καταστήσει σαφές ότι τα νέα μέτρα θα πρέπει να υλοποιηθούν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012. Παράλληλα πρέπει να εξειδικευτούν τα μέτρα της περιόδου 2013 – 2015 που υπολογίζονται σε 7 δισ. ευρώ.


Τόσο ο Ιανουάριος όσο και ο Φεβρουάριος θεωρούνται κρίσιμοι μήνες, αφού εκτός των μέτρων, η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για το κούρεμα του χρέους και να υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση ύψους 130 δισ. ευρώ.


Οι απολύσεις και εθελούσιες στο Δημόσιο, το κλείσιμο άχρηστων Οργανισμών, και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης.


Όλα αυτά πρέπει να περιλαμβάνονται ρητώς και ποσοτικοποιημένα στο νέο μνημόνιο και το νέο πρόγραμμα που θα υπογράψει η χώρα μας έως τον Μάρτιο.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...