Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Καταγγελία για το ΤΕΙ της Αθήνας

Τραγικά είναι τα πράγματα που συμβαίνουν στο ΤΕΙ Αθήνας και συγκεκριμένα στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης. Οι περικοπές του Υπουργείου Παιδείας έχουν βάλει φρένο σε εκατοντάδες φοιτητές που βρίσκονται στο πτυχίο, να...
μπορέσουν επιτέλους να αποφοιτήσουν και να βγουν στην αγορά εργασίας. Και ο λόγος; Από τη μια το ΤΕΙ έχει θέση ως ρήτρα ότι ο κάθε καθηγητής θα αναλαμβάνει μέχρι πέντε φοιτητές για πτυχιακή εργασία και από την άλλη η πλειοψηφία των καθηγητών δεν επαναπροσλήφθησαν γιατί ήταν έκτακτοι και από τις 150 ώρες το υπουργείο τους πήγε στις 30. Δυστυχώς αυτό είχε ως συνέπεια η πλειονότητα των φοιτητών να μείνει χωρίς καθηγητή και επομένως με την "πλάτη στον τοίχο".


Η λύση που βρέθηκε ήταν να τοποθετηθούν οι σπουδαστές σε λίστες αναμονής 300 ατόμων, οι οποίες εκ των πραγμάτων είναι φύση αδύνατον να λειτουργήσουν αποδοτικά. Δεν μπορεί μια σχολή με 200 εισακτέους φοιτητές το χρόνο να θέτει ρήτρα ότι κάθε καθηγητής θα έχει μέχρι πέντε πτυχιακούς φοιτητές, γιατί τότε δεν θα πάρουν πτυχίο ούτε σε δέκα χρόνια.


Συνοψίζοντας έχουν ήδη αρχίσει οι αξιολογήσεις και με όλα αυτά που γίνονται είναι φυσικό ότι το ΤΕΙ Αθήνας θα πάρει κακή αξιολόγηση όπως και το ΤΕΙ Φλώρινας με αποτέλεσμα να έχει ακόμη χαμηλότερη χρηματοδότηση. Ξυπνήστε κύριοι επιτέλους, γιατί δεν μπορείτε να παίζετε με την τύχη και το μέλλον μας άλλο πια!


Ένας εξοργισμένος φοιτητής



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...