Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Πολιτική λύση με Πετσάλνικο ή Βενιζέλο

Ο νυν πρόεδρος της Βουλής ή ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της υπό παραίτηση κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος, δεν αποκλείεται να είναι οι επόμενοι πρωθυπουργοί, εάν και εφόσον για τη...
θέση αυτή, επιλεγεί τελικά πολιτικό πρόσωπο.


Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο μεγάλα κόμματα συζητούν και αυτήν την εκδοχή, ιδιαίτερα μετά τα "ναυάγια" των προηγούμενων περιπτώσεων για την πρωθυπουργία. Υπενθυμίζεται, ότι ενώ αρχικά είχε ακουστεί ως επικρατέστερο το όνομα του Λουκά Παπαδήμου, σήμερα Τετάρτη επίσημα "χείλη" διαψεύδουν ακόμη και το γεγονός πως υπήρξε προσέγγισή του.


Από πλευράς πολιτικών προσώπων, ο Πρόεδρος της Βουλής, Φ. Πετσάλνικος και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απ. Κακλαμάνης, δέχθηκαν επίσημη πρόταση για την πρωθυπουργία. Ο κ. Κακλαμάνης τελικά δήλωσε ότι δεν συμφώνησε με τον Α. Σαμαρά.


Κατόπιν όλων αυτών και δεδομένης της "εγχώριας" και μη πίεσης για εξεύρεση λύσης, καθώς και του ότι κανείς δεν θέλει να πιάσει την "καυτή πατάτα" της πρωθυπουργίας στη "μεταβατική" κυβέρνηση συνεργασίας, ο κ.κ Πετσάλνικός Βενιζέλος φέρονται ως η "εσχάτη" επιλογή.


Η συγκεκριμένη μάλιστα επιλογή δεν θα δυσαρεστήσει και το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δεδομένου ότι δεν επιθυμεί, όπως δηλώνουν τις τελευταίες ημέρες στελέχη της, να έχει "συμμετοχή" στη νέα κυβέρνηση και μια πολιτική επιλογή από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, διευρύνει την απόσταση της από τη μεταβατική κυβέρνηση.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...