Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Η Ιταλία θυμίζει Ελλάδα...

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι φαίνεται να περνά τις πιο δύσκολες ώρες της πολιτικής του σταδιοδρομίας , με το πολιτικό σκηνικό στην Ιταλία να παραμένει ρευστό και να θυμίζει Ελλάδα...



Η χθεσινή είδηση ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μπαίνει στην Ιταλία μαζί με την Κομισιόν για να εποπτεύει τις μεταρρυθμίσεις, δείχνει ότι τόσο η Γερμανία οσο και η Γαλλία δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στις εξαγγελίες του για μέτρα.


Και μπορεί ο Μπερλουσκόνι να επισημαίνει πως η Ιταλία δεν θα πάρει χρήματα από το ΔΝΤ και δεν θα προσφύγει στον EFSF, όμως οι αγορές έχουν αντίθετη γνώμη.


Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα έντασης ο Μπερλουσκόνι κάλεσε σε συνεδρίαση στην ιδιωτική του κατοικία τους στενότερους συνεργάτες τους, οι οποίοι, στην πλειονότητά τους τού ζήτησαν να παραιτηθεί.


Ο συντονιστής, μάλιστα, του κόμματος «Λαός της Ελευθερίας», Ντένις Βερντίνι, φέρεται να εξήγησε στον κ. Μπερλουσκόνι, ότι στην παρούσα φάση, οι βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση, είναι μόνον 306, ενώ, για την ψήφο εμπιστοσύνης χρειάζονται τουλάχιστον 316».


Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ζήτησε τρεις ημέρες προθεσμία για να έρθει απευθείας σε επαφή με τους βουλευτές του και να επιχειρήσει να τους μεταπείσει προκειμένου να εξασφαλίσει την αναγκαία πλειοψηφία. Αν δεν τα καταφέρει, θα οδηγηθεί πιθανότατα στην παραίτηση.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...