Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Παράνομες περικοπές μισθών σε γνωστό εκπαιδευτήριο

Ορισμένα σχολεία που, μάλιστα, εκπροσωπούν τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια στο διοικητικό συμβούλιο του ΣΙΕΙΕ, παρά την εγκύκλιο που εξεδόθη από το ΥΠΔΒΜΘ και παρά την οδηγία εφαρμογής της εγκυκλίου σε όλα τα γραφεία εκπαίδευσης σε της χώρας, εμμένουν σε παράνομη περικοπή των αποδοχών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, δίνοντας ταυτόχρονα, λόγω του θεσμικού τους ρόλου, σήμα και στα ...
υπόλοιπα ιδιωτικά σχολεία να πράξουν το ίδιο. Η παράνομη περικοπή των αποδοχών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών δεν καταλήγει στα δημόσια ταμεία, αλλά στα ταμεία των ιδιοκτητών.


Οι παράνομες περικοπές μισθών επιτείνουν το αίσθημα αδικίας που αισθάνονται οι εκπαιδευτικοί και προκαλούν κλίμα ανασφάλειας και δυσαρμονίας μέσα στα σχολεία. Ένα σχολείο για να λειτουργήσει ως εκπαιδευτικός οργανισμός έχει ανάγκη από ομαλό εκπαιδευτικό κλίμα και την αίσθηση κοινότητας. Οι προκλήσεις εις βάρος των εκπαιδευτικών διαταράσσουν το εκπαιδευτικό κλίμα και αποβαίνουν εις βάρος της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Και αυτό αφορά σε εκπαιδευτικούς που κατά τεκμήριο «πονάνε» το σχολείο τους, το στηρίζουν στις δυσκολίες και προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους με το ποιοτικό τους έργο αλλά και εξαντλώντας τα περιθώρια, προκειμένου να υπάρχει κλίμα συνεργασίας στο σχολείο τους.


Η ΟΙΕΛΕ κατήγγειλε σήμερα προς τους Δ/ντές Αθ/μιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Β Αθήνας την παράνομη περικοπή των αποδοχών των εκπαιδευτικών στα Εκπαιδευτήρια «Δούκα» και ζήτησε τον έλεγχο και την τιμωρία όσων παραβαίνουν το εκπαιδευτικό θεσμικό πλαίσιο.


Ζητούμε από τους συναδέλφους να καταγγέλλουν άμεσα στην Ομοσπονδία κάθε παραβίαση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την εκπαίδευση.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...